Шта треба да ставите у свој животопис да бисте добили посао дадиље за дете? Тачно опишите своје искуство као дадиље, методе развоја детета које користите у свом раду и успехе које су ваши ученици постигли током вашег рада у породици. Не заборавите да наведете узраст деце у чије сте васпитање били укључени.

На пример, у поље „Одговорности и достигнућа“ у вашем животопису можете да унесете следеће информације:
— Обезбеђена пуна нега за дете од 1,5 до 6 година.
— Хранила ју је свакодневно адаптираним млеком или припремљеним родитељским млеком до 2 године, помагала у увођењу комплементарне хране (до 7 пута дневно). Касније је спремала храну и хранила је (супе, житарице, омлети, котлети, воћни напици, компоти).
— Одржавана чистоћа у стамбеном простору површине 23 м2 дневно.
— Прао и пеглао дечију одећу (2 пута недељно), одржавао у реду дечију собу и играчке.
— Спроведене хигијенске процедуре 3 пута дневно, каљење, масажа, гимнастика.
— Навикнути на бригу о себи (коришћење прибора за јело, обучавање ноше, самостално пресвлачење).
— Бавио се општим развојем: цртањем, моделирањем, апликацијом, упознавањем са спољним светом, развојем говора, елементарним математичким појмовима; читање књига, слушање класичне музике и дечијих песама. Као резултат тога, до 3 године, дете је могло течно да говори у реченицама од 7-12 речи, са 4 је почело да чита слогове и решава једноставне математичке примере, 5 сложених реченица је преовлађивало у говору, узрочно-последично размишљање је развијен на нивоу од 7 година.

Обавезно укључите своје знање и вештине у свој животопис како би породица запослених могла да процени колико сте за њих погодни:
– Познајем Монтесори метод, Зајцеве коцке за рани развој.
— Знам око 170 дечјих песама, песама, песама и загонетки.
— Школцима могу јасно да објасним домаћи задатак.
— Вештине масаже за бебе.
— Знам како да пружим прву помоћ.
— Знам како да се слажем са децом било ког узраста.