NajboljeKompanije.com

info@najboljekompanije.com

Премиум влез во Najbolje Kompanije . com Адресар
Home » Adresar Najboljih Kompanija  »  Turističke agencije  »  Премиум влез во Najbolje Kompanije . com Адресар
Премиум влез во Najbolje Kompanije . com Адресар

български slovenščina македонски hrvatski српски bosanski

 Free  / BesplatnoPremium / Premijum
company name / Име компаније / naziv tvrtke / име на компанија / ime podjetja / Име на фирмата / Ime kompanije / Название компании / Emri i Kompanise / Назва компанії / Cégnév / Numele companiei / Firma Adı / Όνομα εταιρείας / Name der Firma / Nome della ditta / nombre de empresa / Nom de l'entreprise / nome da empresa / Nazwa firmy / Jméno společnosti / meno spoločnosti /  +  +
activity category / категорија делатности / kategorija aktivnosti / категорија на активност / kategorija dejavnosti / категория дейност / kategorija aktivnosti / категория деятельности / kategoria e aktivitetit / категорія діяльності / tevékenység kategória / categoria de activitate / aktivite kategorisi / κατηγορία δραστηριότητας / Aktivitätskategorie / categoria di attività / categoría de actividad / catégorie d'activité / categoria de atividade / kategoria aktywności / kategorie activity / kategória activity /  + +
text / текст / tekst / текст / besedilo / текст / tekst / текст / teksti / текст/ szöveg / text / Metin / κείμενο / Text / testo / texto / texte / texto / tekst / text / text /  +  +
contact details / контакт подаци / kontakt podaci / детали за контакт / Kontaktni podatki / данни за контакт / kontaktni detalji / Контактная информация / detajet e kontaktit / контактні дані / elérhetőségeit / detalii de contact / iletişim detayları / στοιχεία επικοινωνίας / Kontaktdetails / dettagli del contatto / Detalles de contacto/ détails du contact/ Detalhes do contato / szczegóły kontaktu / kontaktní údaje / kontaktné údaje /


+ +
www ; e-mail


+
+
facebook, instagram, youtube, twitter, vkontakte, linkedin, tiktok, snapchat, myspace ...  -
  +
logo / лого / logo / логото / logotip / лого / logo / логотип / logo / логотип / logo / siglă / logo / λογότυπο / Logo / logo / logo / logo / logotipo / logo / logo / logo /  +  +
photographs / фотографије / fotografije / фотографии / fotografije / снимки / fotografije / фотографии / fotografi / фотографії / fényképeket / fotografii / fotoğraflar / φωτογραφίες / Fotografien / fotografie / fotografías / photographies / fotografias / fotografie / fotografie / fotografie  -   1-10
www. NajboljeKompanije . com / CompanyName + +

Целта на порталот е да ги собере најдобрите компании (NajboljeKompanije.com) од Балканот.

Премиум влез во NajboljeKompanije.com Адресар

Додадете ја вашата компанија во нашиот адресар и добијте специјални поволности. Испратете ни: Име на компанија, информации за контакт, текст за компанијата и производите и 10 фотографии од вашата компанија, со назнака „ЗА АДРЕСА - ПРЕМИУМ“, на info@najboljekompanije.com

Ценовникот за оваа услуга е:

1 година - 50 евра

3 години - 100 евра

6 години - 150 евра

Доколку сте сопственик на повеќе од една компанија или дејност/објект…

За 2 објекти/дејности/фирми, цената по еден е:

1 година - 40 евра

3 години - 80 евра

6 години - 120 евра

За 3 или повеќе објекти/активности/фирми, цената по еден е:

1 година - 30 евра

3 години - 60 евра

6 години - 90 евра

Важно е да се нагласи дека секоја компанија добива страница и линк www.NajboljeKompanije/Naziv-Kompanije, на пример www.NajboljeKompanije.com/agencija-snob, а таа адреса можете да ја рекламирате на вашите промотивни материјали, социјалните мрежи и други форми на рекламирање.

Дополнително, ќе направиме ОДЛИЧНА ОПТИМИЗАЦИЈА НА ПРЕБАРУВАЧИТЕ (SEO), за да бидеме први или меѓу првите на пребарувачите (google, yahoo, bing, yandex…).

Бришењето од нашиот портал е бесплатно, кога сакате или кога ќе истече Premium пакетот.

Секоја дополнителна/наредна промена на страницата се наплаќа во износ од 10 евра.

Категории:

• абаџии, • авионски билети, • авио испорака, • автобуси - поправки и сервиси, • автобуски линии, • автобуски станици приградски, • автомеханичари, • автомобили - паркинзи, • автомобилска галантерија и додатна опрема, • автомобилски дизајн, • автомобилски пералници - опрема, • автомобилски резервни делови - трговија, • автошколи, • авто-мото друштва и сојузи, • агенции, • агенции за обезбедување на лица и имоти, • адитиви - суровини, • аеродроми и аеродромски услуги, • акробати и жонглери, • акции, • аларми за автомобили, • алати - електричен, • алати - рачен, • алтернативна медицина, • алуминиумски профили, легури и галантерија, • амбалажа - пластична фолија, • амбасади и конзулати на република македонија во странство, • апарати за домаќинство - резервни делови, • арабаџии, • ароматерапија, • архиви, • архивирање на документи - физичко и електронско, • аудио-видео опрема - поправки и сервиси, • авиокомпании, • авионски карти, • автобуси - изнајмување, • автобуски билети, • автобуски превоз, • автодроми, • автомати за коцкање - локации, • автомобили - изнајмување, • автомобили - тапацирање, • автомобилски аларми, • автомобилски куќи и салони, • автомобилски резервни делови, • автомобилски сервиси автосервиси, • автосалони, • авто-мото друштва и сојузи - испитни центри, • адвокати, • адитиви за моторни масла, • адресари, • аеробик и пилатес, • ајвар - зимница, • аква паркови, • акумулатори - производство, • алати, • алати - брусен, • алати - изработка, • албуми и сликички - трговија и производство, • амбалажа за пакување, • амбалажа - машини и опрема, • амбалажа - пластични шишиња - предформи, • ансамбли, • антикварници, • апарати за домаќинство - продавници, • аптеки, • аптеки ч, • армија на рм, • археолошки локалитети, • архитекти, • астрономи и астрономија, • аудио-видео опрема, • ауспуси, • ауспух-системи, • авиони - резервни делови, • автобуси, • автобуси - опрема и резервни делови, • автобуски станици и информации, • автомати за храна и пијалаци, • автомобили - половни, • автомобилска електрика, • автомобилски бои и бојадисување, • автомобилски лимари и лакери, • автомобилски резервни делови - производство, • авторски права и патентирање - агенции, • авто-плински уреди, • адвокатски друштва, • адитиви додатоци, за храна, • аеродроми, • аикидо - клубови, • академии, • акумулатори, • акумулатори - трговија, • алати за автомобили, • алати - острење, • алати - резен, • алуминиумска браварија, • алуминиумски фелни, • амбалажа - дрвена, • амбалажа - пластични кутии, • амбасади и конзулати во република македонија, • апарати за домаќинство - поправки и сервиси, • апелациони судови, • арматура, • ароматизатори - системи и опрема, • астролози, • ателјеа, • аудиоопрема за автомобили, • аудио-видео опрема - трговија и продавници, • авионска испорака, • авионски превоз - карго, • автобуси - производство и трговија, • автобуски станици градски, • автоматски врати, • автомобили, • автомобили - сончеви кровови, • автомобилска климатизација, • автомобилски гуми, • автомобилски пералници, • автомобилски резервни делови - половни, • автомобилски стакла, • авто перални, • авто-мото - клубови, • агенции за недвижности, • адитиви за градежништво, • адитиви - градежништво, • аеродроми - спортски, • аквариуми и акваристика, • акупунктура, • аларми против кражби и безбедносни системи, • алкохолни пијалаци, • алуминиумска браварија - индивидуалци, • амбалажа - картон, • амбалажа - пластични шишиња, • амбуланти, • амортизери, • анимации - д, • антени, • апарати за домаќинство, • апарати за слух, • апартмани и приватни соби - изнајмување, • археолошки наоѓалишта, • асоцијации, • асфалт и асфалтирање, • аудио, видео и принт продукција

• багери, • базени - одржување, • бакарни производи - производство и трговија, • банкарски картички, • бањи - опрема и опремување, • бебешка облека, • бебиситерки, • бела техника - продавници, • бензин и плин - овластени дистрибутери, • бижутерија, • бизнис - советници, • билијард, • билјарди - опрема и поправки, • бисквити - производство, • бои и лакови - трговија, • бонбони, • боречки вештини - обука и курсеви, • браварија - индивидуалци, • брвнари, • брза помош, • брза храна - испорака, • бунари - изведба, • бутици, • бутици - долна облека, • баждарење, • базени - опрема, • бакроресци, • балетска облека и опрема, • банкарска опрема, • банкарски системи, • бањи - природни, • барометри, • бебешка храна, • безбедност и здравје при работа, • бензински пумпи, • бетон - производство и трговија, • бизнис центри, • билборди - печатење, • билкари, • биогорива, • биротехника, • бистроа, • бои и лакови за индустрија, • бокс - клубови, • бонбониери - продавници, • ботанички градини, • браварија - фирми, • брачни советувалишта, • брза храна, • бродови и чамци - изнајмување, • бутици за венчаници, • бутици - женски, • базени за пливање, • бази на податоци - услуги, • балони за забави - трговија и дистрибутери, • бањи турски, - опрема, • бар кодови - издавање, • безалкохолни пијалаци, • бела техника - сервис, • берзански куќи, • бехатон - производи, • бизнис планови - изработувачи, • билјард, • билни аптеки, • биоенергетичари, • блиндирани врати, • бои и лакови - производство, • болници, • боречки вештини, • боречки - клубови, • бравари, • брави - производство и трговија, • брза пошта, • брикети, • брокерски куќи, • бурекџилници, • бутици за трудници, • бутици - машки, • базени - изведувачи, • бајачки и бајачи, • балетски школи, • бандажи, • банери - транспаренти, • банки, • банкомати - локации, • барови, • батерии, • бебешка опрема, • бела техника - поправки - индивидуалци, • бербери, • бетонски производи, • библиотеки и читалници, • билборди - изнајмување, • билјард - салони, • бироа, • биротехника - поправки и сервиси, • бојлери - производство и трговија, • боречки вештини - опрема, • бош-пумпи, • брави - сигурносни, • брашно-производство и трговија, • брусни плочи и бургии, • буриња, • бутици - детски и бебешки

• ваги за мерење големи тежини, • веледрогерии, • велосипеди - изнајмување, • вендинг машини, • вентилатори и воздушни канали - трговија и изведба, • ветеринарни аптеки и веледрогерии, • видеокамери, • видеопродукции, • видеофони, • видовити луѓе, • визи патни, - добивање, • виљушкари, • винклери, • винотеки винарници, • владини институции, • водоводна опрема и материјали, • водомери, • водопади, • водостопанство, • возови и возен ред информации, • волна - преработка, производство и трговија, • врати, • врати за гаражи, • врати - автоматски, • врати - индустриски, • вреќи, • ваги - производство, трговија и сервис, • велосипеди и тротинети - електрични, • венецијанери, • вентилација - опрема, • венчавки, • верски заедници, • ветеринарни претставништва, • вештачки карпи, • видеоконференциска опрема - трговија, • визи иселенички, - добивање, • винарии, • вина - трговија, • високоградба, • витражи, • внатрешна и надворешна трговија, • водоинсталатери и водоводџии - фирми, • воздушни филтри - трговија и дистрибуција, • вработување - агенции за посредување, • вработување - бироа, • врати и прозорци - окови, • врати - производство, • вулканизери, • важни телефони, • вар, • веб дизајн, • везење и везачки, • велосипеди - производство и трговија, • вентилација - инженеринг, • вентили - репарација, • ветеринарни амбуланти, • ветерници, • вештачење - агенции и услуги, • видеотеки и двд-теки, • визит карти, • викендички - изнајмување, • винарски визби, • вински клубови, • витамини - трговија, • водни паркови, • водоинсталатери и водоводџии - индивидуалци, • возачи - здруженија, • возови - испорака на пратки и транспорт, • вработување - агенции за привремено вработување, • врати - внатрешни собни врати, • временска прогноза - сервиси, • вајари, • вакумирање амбалажа, • веб хостинг, • велосипедизам - клубови, • велосипеди - резервни делови и сервиси, • вентили - механички, • весници и списанија, • ветеринарни станици, • видеоигри, • видеоконференции - организација, • видео надзор и системи за ограничен пристап, • вина - производство, • високо образование, • вода - производство, • водовод и канализација - проектирање и изведба, • воздухопловство - клубови, • војска на рм, • вработување во странство - агенции за посредување, • врати и прозорци - алуминиумски, • врати - делови и опрема, • врховен суд

• гајди - производство и трговија, • генетика, • географски информациони системи, • гимнастика - клубови, • гипс-картон, • глобуси, • горива - системи за заштеда, • градежна механизација, • градежни алати и опрема, • градежни конструкции, • градежни машини, • градежни фирми и претпријатија, • градинки, • графички дизајн и дизајнери, • греење опрема - поправки, • греење - опрема за контрола на уреди, • грнчарство - материјали и услуги, • гуми пневматици, • гуми пневматици, - продавници и трговија, • галванизатори, • гасоводи, • гатачи и предвидувачи, • геодетски инструменти, • геријатриски центри грижа за постари лица, • глодачки машини стругови, • гпс - системи, • градежништво, • градежни вештаци, • градежни инвеститори, • градежни материјали - репроматеријали за изработка, • градини, • гранит, • графички материјали и опрема, • греење - апарати и опрема, • греење - соларно, • грејачи - производство и трговија, • груминг, • гумени производи, • гуми пневматици, - поправки и лепење, • галерии, • гас, • гасна опрема, • генератори за струја, • геодетски работи - фирми, • гимназии, • гинеколошки ординации, • гипс-картон - изведба, • гостилници, • гпс уреди, • градежна механизација - резервни делови, • градежни компании, • градежни материјали за изолација, • градинари, • градинарски услуги, • гранични премини, • графички машини, • греење индустриско, - услуги, • греење - услуги и сервис, • грисини, • гробишта и капели, • гума - производство и трговија, • гаражи - опрема, • гастроентерохепатологија, • географски мапи, • геолошки истражувања, • гипс и производи од гипс, • гифт-шоп, • голф - терени, • готвени јадења, • гравери и гравирање, • градежништво - завршни работи, • градежни материјали, • градежни услуги - индивидуалци, • градинарски алати, опрема и механизација, • графички услуги, • греење - горива, • греење - инженеринг и изведба, • грижа за корисници, • громобранска опрема и монтажа, • гуми пневматици, за трактори и товарни возила

• двд-опрема, • дезинфекција, дезинсекција и дератизација - служби, • детергенти, • детергенти - трговија, • детска и бебешка облека, • дефектолози, • дигалки и кранови - продажба и изнајмување, • дијагностички центри, • дистрибутери, • дограмаџии, • доктор, • домашна посета, • домови за деца без родители, • домови за лица со оштетен слух, • достава на храна, • дрвени конструкции, • дрворесци, • дрво за огрев, • државна болница, • друштва, • дупчалки - машински - трговија, • двогледи и телескопи, • декоративни предмети, • дерматолошки ординации, • детергенти - специјалилизирани за индустрија, • детски седишта за автомобили, • дигитални услуги, • дизајнерски производи, • дирекции, • дискотеки, • ди - џеј диск - џокеи, • долна облека, • домашни миленици - хотели, • домови за лица со оштетен вид, • дом и домаќинство - опрема и аксесоари, • дрвопреработувачи, • дреари, • дресирање кучиња, • државни агенции, • душеци - производство и трговија, • дежурни аптеки, • дезинфекциски средства, • депонии - организирани, • детектори - производство и трговија, • детски домови, • детски игралишта, • деца и млади - организации, • дизајнери - адвертајзинг и графички, • диспензер за вода, • додатоци во исхраната, • домашни миленици - опрема, храна и продавници, • домофони и видеофони, • драгстор - ч, • дрвена граѓа - производство и трговија, • дренажа и чистење цевки, • друштвени игри - клубови, • дежурни служби, • декоративни ѕидни бои, • деловни центри, • детективски агенции, • детергенти - производство, • детски забавни и едукативни центри, • дигитален маркетинг, • диети и диетски материјали, • дисконтни центри, • дихтунзи, • добиток - одгледувачи и трговија, • дома си е дома - туристички аранжмани, • домови за лица со попречености, • дрвенарија, • дрвна индустрија - центри, • дрво - машини за обработка, • државни институции, ѓ, • ѓубрива - природни и вештачки, е, • едрење - клубови, • експлозиви, • електричен алат, • електрична енергија - производство, • електрични уреди во домаќинство, • електроенергетски објекти - проектирање, монтажа и изведба, • електроматеријали, делови, инструменти и опрема, • електронски отпад - превземање, • електросервиси, • електроцентрали, • енергетска ефикасност, • ентериер - уредување и реновирање, • етнопродавници, • едукативни центри, • електрика, • електрична енергија - дистрибуција, • електрични кабли - производство и трговија, • електрични уреди - поправка и резервни делови, • електролиза и ласерско отстранување влакна, • електронска трговија - софтвер, • електроопрема, • електроопрема - заштита, • ендокринологија, • енергетска медицина, • енолошки средства, • етикети - изработка, • езерско такси, • еколошки консалтинг, • електрична енергија - пренос, • електрични рампи, • електрични уреди и електроделови - производство, • електроиндустрија, • електроиспитување и тестирање, • електромотори, • електроника, • електронски весници, • електронски-бизнис решенија, • електроопрема - трговија, • енергетика, • енергетски пијалаци, • естетска медицина, • етикети - машини, • екологија, • еколошки друштва, • електричари - индивидуалци, • електрична енергија - снабдување, • електрични уреди и електроделови - трговија, • електроинсталации, • електроконтрола опрема - производство, • електромотори - поправки и сервиси, • електронско банкарство, • електроопрема - поправки и сервиси, • енергетски менаџмент, • ескалатори, • етерични масла - производство и трговија

• железарија, • железо, • железо - производство и трговија, • животни - сместување прифатилишта, • житни култури - трговија, • железничка опрема, • железо - старо, • живинарство - опрема и храна, • животно осигурување, • житни култури - одгледувачи, • железнички сообраќај и станици, • женска облека, • живина - трговија и дистрибуција, • житни култури, • жици - производство и трговија, • железни огради, • железо - ковано, • жени - организации, • животна средина - планирање, советници и заштита, • жонглери и акробати

• забава и забавни игри, • заботехнички лаборатории, • завеси и корнизи, • завртки и навртки - производство, • занаетчии, • затворачи - капачиња, • зачини - трговија, • звучници, • звучно изолирање, • здравствени домови и заводи, • здравство, • зеленчук - производство, преработка и трговија, • земјоделски машини и механизација - резервни делови - трговија, • зидарски услуги, • зографи, • зоолошки градини, • забавишта, • забавни паркови, • заварување - алати, машини и опрема, • заводи, • завртки и навртки - трговија, • занаетчиски задруги и здруженија, • заштита на животни - друштва, • здрава храна - производство, • здравствени ординации - општи и специјалистички приватни, • земјоделски машини и механизација - опрема и сервис, • земјоделски хемикалии, • златари, • знаци - производство и трговија, • забави - опрема, • забни ординации забари, • завеси за бањи - производство и трговија, • задруги, • закуп на возила, • заптивки, • затвори, • зачини - производство, • заштитна облека, • здрава храна - продавници, • здравствени друштва и здруженија, • земјоделски вештаци, • земјоделски машини и механизација -производство и трговија, • земјоделски советници, • зимница, • знаци за заштита при работа, • зрнести производи, • забави - организатори и планери, • заварувачки услуги, • завеси - вариолајт, • загадување - контрола, • заложни куќи, • запалки - производство и трговија, • заштита на културни добра, • здрава храна - трговија на големо, • здруженија, • земјоделски аптеки, • земјоделски задруги и здруженија, • земјоделски производи - трговија, • земјоделски репроматеријали, • знамиња - производство и трговија

• ѕидарски алати и механизација, • ѕидарски услуги, • ѕидна изолација, • ѕидни декоративни панели

• иверка, • играчки - продавници, • игротеки, • извиднички друштва, • извршители, • изложбени простори, • излози - уредување, • икони, • инвестициони компании, • индустриска автоматика, • индустриска опрема и машинерија - производство, • индустриски масла, • инокс метали - обработка, • интерком - системи, • интернет кафулиња и клубови, • интернет - веб хостинг, • интернет - провајдери, • интернистички ординации, • информатори бизнис каталози, именици, адресари, • испорака, • испорака на пратки, • итна помош, • итни броеви, • иверка - кроење и кантирање, • изведувачи - градежни, • извори на вода - копање и откривање, • изолација, • изолациски материјали, • инвестициски фондови, • индустриска опрема и машинерија - изнајмување, • индустриска опрема и машинерија - трговија, • инспекторати, • интелектуална сопственост - агенции за заштита, • интернет - веб-портали, • интернет - регистрација на домејни, • информатичка технологија и инженеринг, • исо сертификација, • исо стандардизирани фирми, • истражувачки центри, • иверка - трговија, • играчки - производство и трговија на големо, • издавачи, издавачки куќи и претпријатија, • иконографи, • инвестициони советници, • индустриска опрема и машинерија, • индустриска опрема и машинерија - сервисирање и чистење, • инсектициди, • институти, • интернати, • интернет, • интернет маркетинг, • интернет - банкарство, • интернет - кабелски, • интернет - услуги, • информативни центри, • иселенички визи, • исо консалтинг за системи за квалитет, • испорака на храна и пијалаци, • играорни групи и ансамбли, • игри на среќа, • извозници, • извоз - посредување, • изложби - дизајнери и организатори, • инвалидски колички, • индустрија-тешка, • индустриска опрема и машинерија - инсталација, • индустриски дизајн, • инженеринг, • инкубатори, • инокс метали - трговија, • интернационален бизнис - советници, • интернет - веб дизајн, • интернет - консултантски фирми, • информативни системи, • иригациони системи и производители на опрема, • исо-советници, • истражување и анализа на пазарот - агенции

• јавање - клубови курсеви, • јажари и јажиња, • јајца - трговија, • јавен правобранител, • јавно обвинителство, • јајца - производители, • јавни претпријатија, • јагленокопи, • јазични курсеви, • јарболи, • јорганџии, • јавно мислење - агенции за испитување, • јајца, • јамболии, • јога

• кабареа, • кади - производство, • казанџии, • каиши ремени, за машини, • каменокршачи, • камини, • камиони и други товарни возила - половни, • камиони и други товарни возила - сервиси, • канцелариски материјали и опрема, • карикатуристи, • картинг патеки, • касарни, • каси - фискални, • кафеани, • кафе за носење coffee shop, • квалитет - контрола, • кеси - пластични, • кик-бокс - клубови, • килими ориентални, - продавници, • клавири - трговија, • клима-уреди за возила, • клинци - производство, • книговесци, • книжарници, • кожна облека, • кожни производи и галантерија - трговија, • комбиња - трговија, • компјутери - склопување асемблирање, • компјутерска томографија, • компјутерски печатачи, • компјутерски софтвер - трговија, • комунална хигиена - опрема, • кондураџии, • консалтинг - кадровски, • контејнери за отпад - изнајмување, • конференциски капацитети и услуги, • коњички клубови, • корозија - заштита и контрола, • кошаркарски клубови, • кредитни и дебитни картички, • куглани, • кујни - опрема, • културни асоцијации, • кунг фу - клубови, • курсеви за творење и уметност, • кабелски телевизии, • кадровски советници, • калајџии, • калапи - изработка, • каменоломи, • камиони и други товарни возила - изнајмување, • кампови, • кампување - опрема, • канали и каналски работи, • капели, • карате - клубови, • карневалски реквизити, • картони, • каси - сметачки, • катастар, • кафемати, • кафе - трговија, • кафичи, • кафулиња, • керамика - производи, • кетеринг индустриски - организирана исхрана, • киосци, трафики и тобако, • кланици, • климатизација - услуги и сервис, • кловнови, • клучари, • книговодствени агенции и услуги, • кожни лекари, • козметички салони, • колеџи, • колонијали, • комисии - институционални, • компјутерска опрема и хардвер - трговија, • компјутерски курсеви, • компјутерски софтвер - развој, • компресори - трговија и дистрибуција, • кондиторски производи, • контактори и релеа, • контејнерски транспорт, • конференциска опрема - изнајмување, • конци за плетење и шиење, • коса и перики - додатоци, • котли - производство и трговија, • кристални производи, • куглање - клубови, • кујунџии, • културни центри, • купатила, • курсеви, • кутии, • куќи - монтажни, • кучиња - фризери за кучиња, • кабелски телевизии - опрема, • казина, • каиши - облека, • календари - печатење, • камен - трговија, • камиони и други товарни возила - резервни делови, • канабис за медицинска намена - производство и трговија, • карго превоз, • каросерии за автомобили - поправки, • катна гаража, • кафе - преработка и мелење, • кваки, • кварц, • кеси и вреќи, • кеси - хартиени, • килими и черги - продавници, • кина и кино сали, • киселини, • кладилници, • климатизација - опрема, • клиники и клинички центри, • книги - издавачи, • ковачи и ковачници, • козметика, • козметичка опрема, • колектори, • комарници, • комори, • компјутери, • компјутерска графика, • компјутерска опрема - поправки, • компјутерски мебел, • компјутерски системи, • компјутерско обезбедување, • комунални претпријатија, • кондоми, • конзулати, • консултанти советници, • контрола, • конфекции, • конференции - организација, • конфети, • концерти - опрема, • копчиња, • кори, кадаиф и јуфки, • костимографи, • кредитирање на население, • крзнарство, • кровови, • крофни, • кујни и кујнски елементи, • културно-уметнички друштва, • курсеви за јазик, • кучиња - одгледувачи и дресери, • кабли - производство и трговија, • казнено-поправни домови, • калкулатори, • каменоресци, • камиони и други товарни возила - превоз, • камиони и други товарни возила - трговија, • канцелариски мебел, • карбуратори, • кардиолошки ординации, • карти и картографија, • каси, сефови и трезори, • кафе-барови и кафе-клубови, • квасец - производство, • кетеринг, • кетеринг - амбалажа, • килими и черги - производство, • клавири - поправки и штимери, • клима-уреди и климатизација, • клубови, • книги - аквизитери, • кожа - производство и трговија, • колбаси - производство, • комбиња - изнајмување, • компјутери - здруженија на компјутерски фирми, • компјутерски игри, • компјутерски мрежи - дизајн и инсталирање, • комунална хигиена, • конгресни центри и сали, • кондури, • консалтинг, • контакт центри повикувачки-call, • конфекции - помошни и репроматеријали, • концертни сали, • копаничари, • корона вирус, • косилки за трева, • кочии - изнајмување, • кредитни здруженија, • кројачи, • кршење, рушење, демолирање, бушење и сечење бетон, • купување на интернет, • куфери и торби - трговија

• лаборатории, • лаборатории - молекуларна дијагностика, • ладилници - транспортирање стока-сервис и монтажа, • лед - екрани, • лежишта - лагери, • лексан и плексиглас - производи, • летувалишта, • лимузини - изнајмување, • лифтови и ескалатори - сервисирање, • лични контакти - агенции, • локална самоуправа и општини, • лаборатории - биохемиски, • лабораториска опрема, • ладилници - транспортирање стока, • лаунџ барови, • леарници, • леблебиџилници, • лековити билки, • лекови - трговија, • лепила - производство и трговија, • лим и лимени производи, • лица со оштетен вид - организации, • ловечки друштва, • логистика, • лото и лотарија, • лаборатории - дијагностички, • лагери, • ладилна опрема - трговија и монтажа, • ланци, ланчаници, ременици преносници, • лед - опрема изнајмување, • лекторски и коректорски услуги, • лизинг-компании, • литографски материјали - трговија, • лица со попречености - организации, • логопеди, • локални телевизии, • лаборатории - микробиолошки, • ладење, • ладилници - индустриски, • лајсни, • ламинати - производство и трговија, • леб и бели печива, • лекови - производство, • лекување во странство - посредници, • лимари, • литографии, • лифтови и ескалатори, • лица со оштетен слух - организации, • лов и ловна опрема, • луна паркови

• магазини, • магацини - материјали за ентериери, • мал фудбал - клубови, • мапи и графикони, • маркетинг и адвертајзинг агенции, • масажа, • маскенбали - реквизити и облека - трговија, • машини за перење и сушење, • машини за преработка на кафе, • машини за шиење - индустриски, • машинска обработка, • машка облека, • мебел од масив, • мебел - изработка по порачка, • мебел - производство, • медиуми - електронски, • медицински апарати и опрема - поправки и сервисирање, • мелници, • менувачници, • мермер - машини за обработка, • месингена галантерија, • метални конструкции, • металостругари, • метал - окови, • метеоролошки служби, • минерална вода - производители, • министерства - подрачни одделенија, • мобилни оператори, • мобилни телефони - поправки, • модни агенти и агенции, • мозаик, терацо и гранолитно поплочување, • моторни масла - производство, • моторцикли и скутери - трговија и дистрибуција, • музичка опрема, • музички инструменти - производство, • музички студија, • магацини, • магионичари, • магнетна резонанца, • малтер и малтерисување, • маникир и педикир, • маркети, • маркетинг и адвертајзинг советници, • масла за возила, • матични клетки - чување, • машини за миење садови, • машини за пишување - поправки и сервиси, • машини - поправки и сервис, • машински делови - производство и трговија, • мебел од трска, • мебел - окови, • мебел - продавници и салони, • медиуми - пишани, • медицински вештаци, • медицински препарати, • меѓународни повикувачки броеви, • мермер и гранит - производство и трговија, • метал, • метална галантерија, • метални производи - производство и трговија, • микроскопи, • минерална вода - трговија, • минирање и деминирање, • млекарство - машини и опрема, • мобилни телефони - ѕвонења, логоа и текст, • модни креатори, • молерофарбарски услуги, • мотели, • мотоклубови и асоцијации, • моторцикли и скутери, • мраз - достава и продажба на машини за производство, • музички издавачки компании, • музички продавници, • мултинационални компании, • магацини за храна и производи за широка потрошувачка, • манастири, • маникир и педикир - опрема, • маркетинг на социјални медиуми, • масла и маслени производи, • матични служби, • машини за пакување, • машини за перење и сушење - поправки и сервис, • машини - производство, • машински делови - поправки, • мебел, • мебел од метал, • мебел - материјали за изработка, • медали, • медиа - планирање и купување, • медицински апарати и опрема, • мед - производство и трговија, • менаџмент и деловни советници, • мерно - регуларна техника, • месо и сувомеснати производи, • метални сталажи, • метал - обработка и режење, • минерали и кристали - посебни видови, • министерства, • млекарници, • млеко и млечни производи, • мобилни телефони, • мобилни телефони - развој на апликации, • модни куќи, • молерски материјали и опрема, • мотори - винклување, • моторцикли и скутери - поправки и сервис, • мрежи - огради, • музичари блех, - свадби и прослави, • музички менаџмент и промоција, • муниција, • магацини - градежни материјали, • макробиотика, • мал фудбал - терени, • манифестации, • марами и шамии, • маркети - специјализирани, • маси - производство, • маслинки-трговија, • машини, • машини за индустриско маркирање, • машини за чистење, • машини за шиење - домашна употреба, • машинобравари, • машинско одржување, • мебел на старо втора употреба, • мебел - поправки и реставрација, • медијатори, • медицина, • медицина на труд, • медицински потрошен материјал, • мекици - производство и порачка, • мерни инструменти и уреди, • месари и месарници, • метали и метални руди - трговија, • металургија, • метал - пресување, • механичари, • минерална вода, • минибуси, • минимаркети, • младински здруженија и групи, • млечни ресторани, • мобилни телефони и додатоци - продавници, • модни додатоци, • молери - индивидуалци, • монтажни куќи, • мотори, • моторни масла - трговија, • моторцикли и скутери - резервни делови, • музеи, • музичари и музички групи, • музички инструменти - трговија, • мултимедијални услуги

• наводнување - опрема и изведување, • наплата на долгови, • настани - организација, • нафтени компании, • невладини организации, • недвижности - управување одржување, • новински агенции, • ноќни клубови, • надгробни споменици - изработка, • накит - производство и трговија, • научни и истражувачки советници и услуги, • невропсихијатрија, • неметали, • нефрологија и хемодијализа, • ноеви - одгледувачи, • нутриционисти, • надзор и ревизија на градежни објекти, • народни кујни, • народни носии, • нафта и нафтени деривати, • национални паркови, • недвижности - агенции, • неонски реклами и знаци, • новогодишно украсување, • нуркачки служби и услуги, • најлони за покривање садници, • најлони - производство и трговија, • настрешници и тенди, • нафтено греење, • неврологија, • недвижности - трговија, • нискоградба, • новинарски здруженија, • нотари, • нуркачки клубови

• обезбедување имоти и лица, • облека - продавници, • облека - трговија на големо, • обувки - детски, • обувки - производство, • обуки - центри, • огласи мали огласи, • огноотпорна индустрија, • одморалишта, • одржување и одржувачи, • олуци, • опинчари, • опрема за автоперални, • опрема - безбедносна и противпожарна, • оркестри, • ортопедски помагала, • освежувачи на воздух, • осветлување - инженеринг, • осветлување - производство на опрема, • осигурување - патничко, • остеопороза - ординации, • откуп на злато, • отпади - организирани, • отпад - стари автомобили, • оџаци - производство, изведување, поправки и одржување, • облека, • облека на старо втора употреба, • облека - производство, • образование, • обувки - анатомски, • обувки - трговија на големо, • овошје - преработка, производство и трговија на големо, • односи со јавност - агенции, • онлајн продавници online shopping, • оптики, • оптички кабли, • оранжерии, • ординации - приватни, • оружје и муниција - трговија, • осветлување - изнајмување опрема, • осветлување - трговија на големо, • осигурување - живот, • осигурување - приватно здравствено, • откуп на пластика, • отпадни батерии и акумулатори, • очни болници, • оџаци - трговија, • облека за воени цели - производство и трговија, • обложувалници, • образование - организации, • обувки - продавници, • обука за фризери и козметичари, • огледала, • огради - алуминиум, • одбојка - клубови, • озвучување - опрема, • оникс - мермер, • опрема за месарници, • опрема за продавници, • општини, • организации, • ортопедија - ординации, • оружје - одржување и поправки, • осветлување - лед, • осветлување - продавници, • осигурување и осигурителни компании, • основни школи, • откуп на гума, • откуп на метал, • отпадна електрична и електронска опрема, • очни ординации, • облека за трудници, • облека долна, - производство и трговија, • обработка на метал, • обувки - материјал и опрема, • обуки, • овошје и зеленчук - продавници, • огномети, • огради - изработка и трговија, • озвучување - изнајмување опрема, • опрема, • опрема за молзење, • опсерваторија, • оптичко стакло, • организации за човекови права, • оружје - изработувачи, • осветлување, • осветлување - поставување, • осветлување - улично, • осигурување - брокери, • осигурување - пензиско, • откуп на акумулатори, • откуп на хартија, • отпадни масла - собирање, • оцет - производство и трговија

• пабови, • пакување и материјали за пакување, • паркет - монтажа, • паркинг плацови, • паркови и зеленило - уредување и одржување, • патарини, • патенти - производство и трговија, • пвц-столарија, • педикир, • пеинтбол, • пекарници, • пекарска опрема, • пензиски фондови и компании, • перници - производство и трговија, • печатачи - компјутерски, • печатење врз порцелан, • печатење - термографски, • печаторесци, • печурки - откуп - култивирани, • пиво, • пиво - трговија и производство, • пијалаци - безалкохолни негазирани, - производство, • пијалаци - трговија на големо, • пинг понг - клубови, • пицерии, • пишувачки услуги, • планери, • планинарски домови и центри, • пластика - производители, • пластика - трговија со готови производи, • пластифицирање и ламинирани производи, • плетена облека, • плетени ракотворби, • плин - уреди и инсталација, • пневматски алати, • поддршка и развој - агенции, • пожари и гасови - системи за детекција и гасење, • поликлиники, • полициски час - достава на храна и намирници, • поправни домови за малолетни лица, • пошти, • правосудство, • преведувачи, • преведувачи - симултани и консекутивни, • предилници, • предучилишни установи и детски градинки, • пренос на песок, земја и бетон, • прецизна механика, • приватни часови јазични, • приватно сместување, • природен гас - уреди и инсталација, • проектори, • прозорци - кровни и тавански, • противпожарни сервиси, • проценители, • проценувачи на уметност и антиквитети, • пр - агенции, • психијатриски установи, • пулмологија, • пумпи и опрема за пумпи, • падобранство - клубови, • паметни куќи smarthouse, • паркет - производство, • паркинзи - опрема, • парно греење - фирми, • парфеми - наливни, • патишта - изградба, • патна влечна служба, • пегли - производство и трговија, • пелени - производство и трговија, • перење и пеглање - сервиси, • пестициди, • пехари, • печатарски услуги, • печатење врз маици и текстил, • печатење постери и слики, • печки - производство, • печурки - откуп - шумски, • пијалаци, • пијалаци - алкохолни - трговија, • пијалаци - безалкохолни негазирани, - трговија, • пијано, • пијано часови, • пили - острење, • пирсинг, • писти за тркање, • плазма технологија, • планинарски друштва, • пластика - извлекување пластика во табаци, • пластика - формирање со помош на вакум, • пластична хирургија, • плексиглас и лексан - производи, • пливање - училишта, • плочки, • пневматика, • пневматици, • погребни услуги, • подови - изработка, • подови - полирање и рамнење, • полиамид и тефлон, • полиетилен - производство и печатње, • половни возила, • поправка на вентили, • потрошувачи - организации, • поштенски услуги, • прашкасти производи, • преводи за медиуми, • превоз транспорт, и превозни услуги - индивидуалци, • прекривки за мебел, • преноќишта конаци, • претставништва на домашни фирми, • приватни часови музички, • приватно сметување, • програмирање, • продукција, • проектирање проектантски бироа, • производство на вино, • противпожарни служби, • проценка на ризик, • прочистување на воздухот и производители на опрема, • психолошко советувалиште за деца и младинци, • пазари - зелени, • палачинкари, • параглајдерство - клубови, • паркет - трговија, • паркиралишта, • парно греење - индивидуалци, • парфеми - производство и трговија, • пвц - прозорци и врати, • педијатрија - педијатриски ординации, • пензионерски домови, • пенкала - трговија, • песок и чакал, • пет-шопови, • печатарски материјал и опрема, • печатење врз пластика, • печатење - дигитално, • печатници, • печки - трговија, • печурки - трговија и преработка, • пијалаци - алкохолни - производство, • пијалаци - безалкохолни - производство, • пијалаци - енергетски, • пилешко - трговија и дистрибуција, • пишувачи на рекламни знаци, • планини и планински врвови, • пластика - изработување калапи и алати, • пластика - цевки и опрема за цевки, • пластични картички персонализација, - прозводство, • пливачки клубови, • плочкари - индивидуалци, • погребна опрема, • подни светла - изведба, • подови - материјали, • полжави и мов - откуп и трговија, • политички партии, • половни автомобили, • поплочување - материјали, • порцелан - производство и трговија, • правна помош и правни услуги, • преведувачи - судски, • превоз транспорт, и превозни услуги - фирми, • презервативи, • преносни контејнери за градежништво, • претставништва на странски фирми, • приватни часови наставни, • принтери, • пристаништа, • продавници, • продукциски куќи, • прозорци, • прозорци - окови, • противпожарни аларми и опрема, • проценка на недвижен имот, • прочистителни станици, • пружини - производство и трговија, • психотерапија, • пури - трговија, • пчеларство-опрема, • пајтони и пајтонџии, • палети, • панели, • паркет, • паркетари - индивидуалци, • паркинзи, • паркови, • парни котли, • парфеми - дистрибуција, • парфимерии, • патентирање, • патишта - обележување, одржување и уредување, • пејачки и пејачи, • пелети, • пензионери - здруженија, • пердиња, • перики, • пескарење, • песок - индустриски, • печатарски машини, • печатени материјали - дистрибуција, • печатење-сито, • печати и штембили, • печурки - одгледувачи, • пештери, • пивници, • пиво - дистрибутери и магацини, • пијалаци - безалкохолни газирани, - трговија, • пијалаци - дистрибуција, • пилани, • пили - моторни, • пиротехника, • пица на парче, • плажи, • плакари - изработка и вградување, • пластика, • пластика - пластични производи, • пластика - трговија со суровини и гранулати, • пластични производи - производство со инјектирање, • плин - трговија и дистрибуција, • пневматика - инженеринг, • подно греење, • подови - ламинатни, • позамантерија, • полжави - одгледување и преработка, • полиција, • полици - поставување, • поморски транспорт, • поправки, • постелнина, • поцинкување, • поштенски сандачиња - производство и поправка, • превоз на патници - минибуси и автобуси, • предучилишни установи и детски градинки - приватни, • препарирање, • претприемништво - центри, • приватни здравствени ординации пзо, • приколки - производство, опрема, резервни делови и поправки, • производители, • противпожарна заштита, • профили за врати и прозорци, • процесна опрема, • прочистувачи на вода, • психијатри, • психолози и психолошки советувалишта, • пчеларство и одгледување пчели

• работа, • радијатори, • радијација - мерење и детекција, • разладни уреди, • ракија - производство, • рамки и врамување, • ревизорски куќи, • рејтинг - набљудување и супервизори, • рекламни агенции, • рекламни советници, • рентген за заби панорамска снимка, • реставрација на објекти, • ресторани за свадби, • ресторани - вегетаријански, • ресторани - мексикански, • ресторани - пабови, • ресторани - скара, • ресторани - тајландски, • реуматологија, • рециклирање - батерии и акумулатори, • рибарски прибор и опрема, • рибни ресторани, • рок клубови, • ролетари - фирми, • рударска индустрија - опрема, • работа на непристапен терен работа на висина, • радиостаници - локално ниво, • ракотворби, • рампи, • рачни алати, • регистрација на домејни, • рекламирање, • рекламирање - надворешно, • рекламни материјали, • ремени - облека, • репарација на вентили, • реставрација на мебел, • реставрација на стари возила, • ресторани - грчки, • ресторани - италијански, • ресторани - морска храна, • ресторани - пицерии, • ресторани - турски, • ресторани - чорби, • рециклирање - метал, • рециклирање - стакло, • риба - морска, • риби - аквариумски, • роботи - автоматика, • ролетни - производство, • рудници, • работнички универзитети, • радиологија - ординации, • развој - организации, • ракометни клубови, • расадници, • реагенси, • резбарство, • резервоари - трговија и изведба, • реклами на превозни средства - поставување, • рентген - снимање, • репрографика - опрема, • реставрација на слики, • ресторани - бистроа, • ресторани - здрава храна, • ресторани - кинески, • ресторани - национални, • ресторани - рибни, • ресторани - специјалитети, • рециклирање, • рециклирање - отпадни материи, • рециклирање - хартија, • риба - трговија на големо, • ролетари - индивидуалци, • ролетни - трговија, • работни униформи, • радиокомуникација - опрема, • радиостаници - државно ниво, • ракомет - училишта, • расветни тела, • резервати, • резервни делови, • рекламирање - директен маркетинг, • рекламни знаци, • рекреативни центри, • рент а кар агенции, • ресорти / туристички комплекси, • ресторани, • ресторани - брза храна, • ресторани - индиски, • ресторани - млечни, • ресторани - опрема, • ресторани - пастрмајлии, • ресторани - француски, • рехабилитација - центри, • рециклирање - пластика, • рибарници, • риба - пржење, • рибници, • риболов, • риболовни друштва, • ролетни - венецијанер, • руда и рударство

• саати, • саеми - саемски организатори, • салфети - декоративни, • санитарна хигиена - служби и инспекции, • свадби - снимање на свеченоста, • свеќи, • свињи, • секс-шопови, • селење и селидби подигање тешки работи и транспорт, • сервиси за достава, • сигурносни системи и опрема, • скара на кило, • скејтборди и скејтопрема, • скијачки клубови, • складишта, • скутери, • сладолед - производство и трговија, • сликари, • сликарски материјали, • сметководствени агенции и услуги, • советувалишта за зависници од алкохол, • сони плеј-стејшн-специјализирани продавници, • софтвер, • софтверски решенија, • спелеолошки друштва, • споменици, • спортска исхрана, • спортска опрема - продавници, • спортски центри, објекти, игралишта и терени, • стакло - оптичко, • станбено деловни објекти - изведба, • станици за технички преглед на возила - опрема, • стиропор, • столарија, • столови - производство, • стоматолошки ординации - детски, • сточна храна - фабрики и млинови, • струја - производство, • струјомери, • студентски здруженија и сојузи, • сценски конструкции - изведба, • саатчии, • салатари, • сали за спорт, • салони за мебел, • самостојни уметници, • сателитски антени, • свадби - музика, • свадби - храна и пијалаци, • светилки, • сеизмолошки станици, • семеринзи, • сендвичари, • сео консалтинг сео/сем, • сервиси, • сервиси за компјутери, • сијалици, • силоси, • системи за наводнување, • скелиња - трговија и изнајмување, • скијачки центри, • скулптори, • слаткари, • слаткарски репроматеријали, • сликарски ателјеа и студија, • сметководство - софтвер, • советници, • советувалишта за зависници од дрога, • солена соба - халотерапија, • сообраќај, • сосови и туршија - производство и трговија, • специјални возила - сервис, • спортска масажа, • спортска опрема - производство, • спорт и рекреација, • стадиони, • стаклари, • стаклена волна, • стакло - уметнички обликувано, • станици за полнење на електрични возила, • старечки домови, • стилисти, • стоваришта, • столари - индивидуалци, • стоматолошки ординации забари, • сточна храна - трговија, • стрелаштво и стреличарство - клубови, • студентски агенции, • сувомеснати производи, • садници - трговија, • салони за масажа, • самолепливи траки селотејп, • сателитски системи и опрема, • свадби - промотивни материјали, • светлечки знаци и реклами, • семенски материјали семенарници, • септички јами - копање и изработка, • сечење на дрва, • синдикати, • системи за регистрација на работно време, • скијачка опрема и сноуборди - трговија, • слаткарници, • слатки - производство, • сликарски колонии, • слушни апарати, • смути и шејк барови, • советници - исо, • советувалишта - брачни, • соларни системи и колектори, • сончеви колектори, "• сос с.о.с.", - телефони, • социјални заводи, служби, центри и установи, • спортска медицина, • спортски клубови, асоцијации и федерации, • средношколски домови, • стакло - обработка, • станбени и деловни објекти - управување и одржување, • станови - продажба, • стерилитет-фертилитет лекување, • стоматолошки лаборатории, • стопански комори, • сточна храна - адитиви и премикси, • стрелишта, • струја - дистрибуција, • струја – пренос, • сувенири, • судови, • судски преведувачи, • саеми - изведувачи на штандови, • салони за убавина, • санитарии, • сапуни, • саќе, • сауни, • сауни - опрема, • свадби - организатори и планери, • свадби - цвеќиња и други декорации, • семиња - производство и трговија, • септички јами - чистење, • сефови, • сечење - машини и опрема, • скали - изработка, • скари - изработка, • скијачка опрема и сноуборди - сервис, • сладоледи - дистрибуција, • следење на електронски и печатени медиуми клипинг, • снимање - опрема, • советувалишта, • соја, • сојузи, • сокарници, • солариуми, • сол - производство и трговија, • сообраќајна сигнализација и знаци, • спа центри, • специјализирани услуги - индивидуалци, • спортска опрема, • спортски обложувалници, • спортски центри, терени и игралишта - изведба, • стакло - стаклени производи и трговија, • станици за технички преглед на возила, • старинарници, • стечајна постапка - услуги, • стоматолошки материјали - опрема, • сточарство - опрема, • странски мисии и организации, • струја - компании за набавка, • студентски домови, • судски вештаци, • супермаркети

• тавани спуштени, - изведба, • тапетарски материјал и опрема, • текстил и текстилни производи, • текстил - компјутерско кроење, • телевизии кабелски - опрема, • телевизиски станици - локално ниво, • телекомуникации, • телекомуникациски решенија, • телефони, • телефонски услуги, • теписи и теписони, • термоенергетски инсталации, • тетовирање, • техничка опрема - продавници, • технички и медицински гас - производство и инсталации, • товарни возила, • тонери и кертриџи, • трактори, • транспаренти - банери, • транспорт на пари обезбедување, • трговија на големо и мало, • трговски центри, • тревници - служби, • турбини - производство и трговија, • туршија, • тутун, • тутун - производители, • таи чи чуан - клубови, • тапацирање - мебел, • театарски групи - аматерски, • текстил и текстилни производи - производство, • телевизии кабелски, • телевизии - дигитални, • телевизиски студија, • телевизори, видеа и радија - сервис и резервни делови, • телефонски инсталации, • теписи - перење, • теретани, • термоизолација, • тестирање и атестирање, • техничка помош странски организации, • тешки товарни возила, • тоалетна хартија и салфети - производство, • торакална хирургија, • транспорт, • транспорт на возила, • трансфер на пари, • трауматологија, • трговски асоцијации и здруженија, • трофеи, медали и розети, • туризам - алтернативен, • тури - организатори, • тутун - трговија, • таксиметри, • такси станици, • тапетари, • тапи - плутени, • тезгиња - изнајмување, • текстил и текстилни производи - трговија на големо, • телевизии сателитски, • телевизиски станици - државно ниво, • телеграми, • телекомуникациска опрема, • телемаркетинг, • телефони - продавници, • тениски клубови, • терапевтска масажа, • тестенини-производство и трговија, • технички и медицински гас, • технички преглед, • тишлери, • ткаенини, • тоалетни кабини, • тобако, • токсикологија, • топ-шопови, • торти и украси за торти - производство и трговија, • трансфузиологија, • трговија со стока за широка потрошувачка, • трикотажа, • трудничка облека, • туристички агенции, • туристички информативни центри, • туш кабини - производство, • такси компании, • танчерски групи, • тапети, • тахографи, • театарски куќи, • текстил и текстилни производи - продавници, • текстови - компјутерска обработка, • телевизиски станици, • телевизори, видеа и радија - продавници, • телекомуникациски услуги, • телескопи, • тенди, • тениски игралишта, • терапевти, • терацо подови, • термоцентрали, • тетоважи - отстранување, • технички и медицински гас - продажба и дистрибуција, • тоалетна хартија и салфети - трговија, • топлификација, • точаци, • тракторски гуми, • транспортни ленти, • транспорт - меѓународен, • трафики, • трговија - внатрешна и надворешна увоз - извоз, • тули - производство и трговија, • туристички центри, • тутунски комбинати

• ќебапчилници, • ќебиња, • ќерамиди, • ќумурџилници

• увоз - извоз специјализираност, • уметнички прибор, • униформи и работни униформи, • училишна облека, • училишта за возрасни, • училишта за ликовна уметност, • училишта за пијано, • училишта - основни, • уво, нос и грло - ординации, • уметнички дела - трговија, • управување со електронски отпад, • училишта, • училишта за гитара, • училишта за кројачи, • училишта за математика, • училишта за танцување, • училишта - приватни, • угостителска опрема, • уметнички галерии, • универзитети, • управи, • ургентни центри, • урологија, • училишни материјали и опрема, • училишта за компјутери, • училишта за музика, • училишта за странски јазици, • украсување - новогодишно, • уметнички дела - проценители, • урбанистичко планирање, • училишен мебел, • училишта за балет, • училишта за глума, • училишта за лица со попречености, • училишта - вечерни, • училишта - средни

• фабрики, • фарбање на коли, • фарми - опрема, • фаст фуд, • феријални домови, • физикална терапија - ординации, • филтри - производство, • финансиски советници, • фискални каси - сервисирање, • фолии за пакување, • фондови, • фотографи, • фотографска опрема и материјали - трговија, • фотокопир - апарати и опрема, • фрижидери и замрзнувачи - поправки, • фротир - производство и трговија, • факс машини, • фармации, • фарми, • фасади - материјали и изведба, • фестивали, • филиграни, • филмски и видео дистрибутери, • финансиски компании и институции, • фискални каси - производство, • фолии - алуминиумски, • фонтани - изработка и трговија, • фотокопирање и услуги, • фотокопир сервис, • фото албуми - производство и трговија, • фризерска опрема, • фудбалски клубови, • фурни, • фурни за печење месо печењари, • факторинг, • фармацевтска опрема и техника, • федери, • ферибродски транспорт, • филмска и тв продукција, • филтри, • филтри - системи за прочистување на вода, • фискални каси - трговија, • фитнес - опрема, • фондации, • фотоволтаични системи, • фотографска опрема - поправки и сервисирање, • фотомодели и манекени, • фризери за кучиња, • фризерски салони, • фудбалски терени, • фудбал женски - клубови, • факултети, • фармацевтски производи-трговија, • фенг шуи - уредување на простор ентериер, • филмски студија, • филтри - трговија, • фирми - регистрација, • фискални ленти, • фитнес центри, • фолии - земјоделски и покривни, • фотографии - процесирање и печатење, • фотокопири - изнајмување, • фото студија, • фрижидери и замрзнувачи - производство, трговија, делови и опрема

• халал стандардизирани фирми, • хасап - советници, • хемиско чистење - опрема, • хигиена - средства, • хидраулика - инженеринг, • хидроцентрали, • хомеопатија, • хортикултура - опрема и услуги, • храна замрзната, - трговија, • храна - репроматеријали, • хулахопки - производство и трговија, • хартиени кеси, • хартија - термална, • хемија и хемиски производи, • хемиско чистење - сервиси, • хидраулика, • хидроизолација, • хидрофори, • хирургија, • хомологација - центри, • хотели, • храна замрзната, - производство, • храна - производство, • хтз - ппз опрема, • хумус, • хартии од вредност - тргување, • хематологија, • хемиски производи за градежништво, • хигиена - средства индустриска програма, • хоби-специјализирани продавници, • храна и пијалаци - испорака, • храна - опрема за обработка, • храна-дистрибуција, • хуманитарни организации, • хартија, • хартија и галантерија од хартија, • хемиска индустрија, • хигиена - диспензери, • хигиенски влошки, • хидротехнички инсталации, • хокеј - клубови, • хорови, • хостели, • храна, • храна замрзната, - продавници, • храна - органска, • храна - трговија на големо

• царинарници, • цвеќиња и цвеќарници, • цевки - производство челични цевки и шупливи секции, • цистерни, • црвен крст - организации, • царински складишта, • цд-теки, • цевки - производство пластика, • центри за анализа тинк тенкови, • цнц услуги, • црева и додатоци за црева, • цвеќе - испорака, • цд-а празни, - трговија, • цемент и производи од цемент, • цигли, • цинк и цинкови легури - производи, • цркви - православни, • цвеќе - производство, • цевки и цевни додатоци, • централен регистар, • церади, • цигари - производство и трговија, • цркви - католички, • цркви - христијански - други

• чадори за сонце и за дожд, • чанти, • часовници, • чевлари, • челик и челични производи - производство и трговија, • чистење и одржување хигиена - сервиси и услуги - фирми, • чорапи - продавници, • чајџилници, • чамци и глисери - трговија, • часовничари, • челични конструкции и изведба, • четки - производство и репарирање, • чистење и перење теписи и килими - опрема, • чоколадо - производство и трговија, • чај - производство и трговија, • чаршафи и постелнина, • черги, • честитки и разгледници, • чешми - поправка, • чистење и одржување хигиена - сервиси и услуги - индивидуалци, • чорапи - производство, • чамци и глисери - опрема и сервисирање, • чаши, • чевли - производство и трговија на големо, • чинии - стаклени, • чистење и перење теписи и килими, • чистење - машини и опрема, • чување деца - агенции

• џакузи - проектирање и изведба, • џамии, • џудо - клубови, • џез-клубови, • џус барови, • џиџимиџарници

• шапки и шешири - изработка и продавници, • шнајдери, • шпедиции, • шпорети - производство и трговија, • шатори, • шивачи, • шиндра, • шишиња и тегли, • шминкери, • шопинг-центри, • шпедиција - транспортна, • штрафови и шрафовска стока, • шаховски клубови, • шинтери, • шкафови, • школување во странство - агенции за посредување, • шуми и шумарство, • шеќер - производство и трговија, • шлеп-служба, • шофершајбни, • шпедиција - царинска, • штедилници, • шумска полиција

Погледнете пример - кликнете овде

Scroll to Top