NajboljeKompanije.com

info@najboljekompanije.com

Vinarija Bibich
Home » Adresar Najboljih Kompanija  »  Vinarije  »  Vinarija Bibich
Vinarija Bibich

Svoje zasade vinove loze smestila je u mjestu Plastovo. Ova vinarija prepoznatljiva je po etiketama: Babić Bibich, Bas de Fain, Brut Rose, Aleph, Brut, R6, La Sin, Mosca D’Oro, Lučica.

Vina Bibich je porodična “boutique” vinarija koje se proizvodnjom vina bavi kroz više generacija. Porodični koreni prvim pisanim tragovima sežu u 15. stoleće. Tekom povesti porodica se uvek bavila proizvodnjom vina, naravno uz brojne prekide i poteškoće vezane uz obektive političke prilike, odnosno promene vlasti, država i ratova koji su se odvijali na ovom našem mestu. Nakon drugog svetskog rata, Petar Bibić, naš deda, ponovno ozbiljnije i uspešno počinje sa proizvodnjom i plasmanom vina. Kupci su bili iz svih krajeva nekadašnje države. Posvećen je bio isključivo Debitu, našoj staroj sorti sa kojom smo gotovo genetski vezani. Na žalost, tekom poslednjeg rata u Hrvatskoj celokupno imanje u Promini kao i drugo imanje u Plastovu iznad Skradina potpuno su uništeni. 1995. nakon rata, počinjemo ponovno. Posle više godina rada, usavršavanja i saradnje sa više svetskih vinara, enologa i poznatatelja vina, prva vina izlaze na tržiste 1998. Već ta prva osvajaju priznanja za kvalitetu na brojnim ocenjivanima u regiji što nam u tom trenutku daje poticaj za daljni rad i razvoj. Danas nekoliko desetljeća kasnije naša vina se nalaze na vinskim listama najboljih svetskih restorana u Nju Jorku, Tokiju, Stokholmu… “BIBICh” kao brend je prepoznat medu ljubiteljima vina kao drugačiji, svoj, originalni i intrigantan. A to je i naša misija, u moru istoličnih, unificiranih, globalnih vina zadrzati svoj lični pečat sa naglaskom na teritori i mikrolokaciju odakle dolaze. Vina koja ne osvajaju “na prvu” , koja nisu uvek ljubazna i lepršava, ali vina koja pamtite i o kojima razmišljate dugo nakon što ih probate.

Vinariju možete kontaktirati telefonom na broj: +385 91 323 5729, a dostupna je i na web sajtu: http://bibich.co/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Scroll to Top