NajboljeKompanije.com

info@najboljekompanije.com

Vinarija Buntić
Home » Adresar Najboljih Kompanija  »  Vinarije  »  Vinarija Buntić
Vinarija Buntić

Vinarija je smještena u Miletini, općina Ljubuški. U standardnoj ponudi vinarija ima sledeća vina: Žilavka Buntić i Blatina Buntić.

Vinariju možete kontaktirati putem email-a vinarija.buntic@gmail.com ili putem telefona +387 63 377 231 ili putam

https://www.facebook.com/Vinarija-Bunti%C4%87-145525185521202/

“Obitelj Buntić početak ozbiljnog bavljenja podrumarstvom može smatrati 1921. godinu. Te godine je proizvedeno preko 10 000 litara vina, što je u to vrijeme značilo respektabilnu količinu i značaj podruma. U obitelji se i do tada proizvodilo vino kao i u cijeloj regiji.

Druga značajna godina je 1972., kada je prvi put registrirano kao zanimanje proizvodnja vina, kako je to bilo moguće u tom vremenu. Tada se počinje pakirati vino u staklene boce od 1 litra s etiketom Podruma Buntić. Konačno 1994., registrirana je proizvodnja i ounjenje Žilavke i Blatine, kao vrhunskog zaštićenog proizvoda.

U Podrumu Buntić danas se proizvodi vrhunska Žilavka, Blatina, Rose i Blatina barrique, te razne vrste rakija i likera. Grožđe se koristi iz vlastitih vinograda, a dio dokupom od susjeda s područja mostarskog vinogorja. Vino se distribuira na tržišta Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Češke.

Vino Buntić je namijenjeno za vrhunske lokale koji raspoznaju i cijene kvalitetu proizvoda i adekvatno tome njeguju pristup tom vrhunskom proizvodu. Dalje, namijenjeno je pojedincima koji također cijene taj proizvod i konzumiraju ga prilikom raznih obiteljskih svečanosti i u krugu prijatelja. Mnogi ljudi prepoznaju kvalitetu, konzumirajući ga proteklih godina, pa se i u tisku znaju oglasiti pohvalama o vinima Buntić.

Današnja količina koja se proizvede u podrumima Buntić je cca 50 000 butelja. U proizvodnji sudjeluju tri generacije obitelji Buntić.”

Scroll to Top