NajboljeKompanije.com

info@najboljekompanije.com

Vinarija Ćosić
Home » Adresar Najboljih Kompanija  »  Vinarije  »  Vinarija Ćosić
Vinarija Ćosić

Vinogradi ove vinarije ulepšavaju krajolik mjesta Vitkovo. Među proizvodima ove vinarije naći ćete sledeća vina: Ćosić Muskat ruža, Ćosić Tamjanika, Ćosić Merlot, Ćosić Rizling, Ćosić Kaberne Sovinjon.

Vinogradi vinarije Ćosić nalaze se u ataru sela Vitkovo na prosečnoj nadmorskoj visini od oko 350m. Vitkovo je selo sa najpogodnijim geografskim i klimatskim uslovima za proizvodnju grožđa u čitavoj Aleksandrovačkoj Župi, pa zbog toga ima i ukupno najveće površine pod vinogradima. Župa je vekovima u Evropi poznata kao posebno blagorodno područje za uzgoj grožđa i proizvodnju vrhunskih vina. Vinarija Ćosić je porodična vinarija sa višedecenijskim iskustvom u proizvodnji grožđa i vina. Porodična tradicija u ovoj oblasti datira više generacija unazad i osnovno zanimanje uvek je bilo isključivo vino i vinogradarstvo. Danas se proizvodnjom vina i grožđa zajedničkim snagama i entuzijazmom bave tri generacije porodice Ćosić. Savremeni zasadi više vinskih sorti grožđa nalaze se na 6 ha i stalno se povećavaju površine pod novim zasadima. Vinarija Ćosić poseduje kompletnu mehanizaciju za obradu i negovanje vinograda, primenjuje sve propisane agrotehničke mere, pod nadzorom stručnjaka. Proizvodlja, čuvanje i negovanje vina odvija se u apsolutno savremenim podrumskim uslovima, koji predstavljaju spoj tradicionalnih metoda i savremene tehnologije.

Email adresa vinarije je: mlscosic2@gmail.com ili ih kontaktirajte telefonom: +381 63 819 25 57.

Pored osnovnih podataka više detalja o novostima iz vinarije možete pronaći na njihovim nalozima na društvenim mrežama: https://www.instagram.com/vinarija_cosic/, https://www.facebook.com/vinarijacosic/.

Scroll to Top