NajboljeKompanije.com

info@najboljekompanije.com

Vinarija Daruvar
Home » Adresar Najboljih Kompanija  »  Vinarije  »  Vinarija Daruvar
Vinarija Daruvar

Čokoti vinove loze rastu u Donjem Daruvaru. U standardnoj ponudi vinarija ima sledeća vina: Vezak Graševina, Vezak Sauvignon, Vezak Chardonnay, Vezak Graševina Kvalitetna, Graševina Daruvar Selection, Daruvarski Rizling 1990.

Daruvarsko vinogorje prostire se na pitomim obroncima Bilogore, Papuka i Psunja na nadmorskim visinama od 150 do 240 m. Ovdje na više od 160 ha u Donjem Daruvaru i Đulovcu Badel 1862 d.d. – Vinarija Daruvar uzgaja preporučene sorte vinove loze za ovo podneblje.

Najzastupljenija je sorta graševina, potom chardonnay, rajnski rizling i sauvignon. Visoka tehnološka razina, ali i stručna ekipiranost, rezultiraju racionalnom i primjerenom tehnologijom proizvodnje grožđa koja po kakvoći predstavlja vrlo dobru sirovinu za proizvodnju najboljih vina.

U Donjem Daruvaru pored samog pogona Vinarije, na uzvisini iznad nepreglednih redova vinove loze, obilježavaju se vinske svetkovine. Uz bogatu eno i gastro ponudu daruvarskog kraja predstavljaju se se pradavni pučki običaji Sv. Vinka i Sv. Martina.

Na vinogradarskim lokalitetima Đulovca i Donjeg Daruvara postoji mogućnost kušanja vina na otvorenom u samoj blizini vinograda, boravak u prirodi, a isto tako i doživjeti radost i veselje berbe.

Vinariju možete kontaktirati putem email-a: vinarija.daruvar@badel1862.hr ili telefonom: +385 331 943.

Scroll to Top