NajboljeKompanije.com

info@najboljekompanije.com

Vinarija Istenič
Home » Adresar Najboljih Kompanija  »  Vinarije  »  Vinarija Istenič
Vinarija Istenič

Suvremeno zapadno društvo ne može bez vremena. Njime mjeri sve, od skoka u dalj do povijesti. Prema njemu se ponaša kao da je nešto materijalno, što se može posjedovati i stoga živi pod pritiskom; ljudi nemaju vremena za vrijeme.

U takvoj je društvenoj atmosferi Janez Istenič odlučio proizvoditi pjenušac za koje je potrebno vrijeme. Najprije osnovno vino: da vinograd izraste, da loza postane rodna, da nastane plod, da se grožđe doveze u podrum, da mošt izvrije u osnovno vino koje zatim tek još jednim vrenjem u boci dozrijeva u pjenušac.

Tom svojom odlukom i proizvodnjom pjenušca obuhvatio je takorekuć sva vremena, od fizikalnog, agrarnog i lokalnog. I dan-danas sve se događa pod vremenskim lukom koji korijenima loze seže u bizeljsko tlo, a čašom pjenušca u lokalno okruženje.

Isteničevi su svojom proizvodnjom pjenušaca zaorali ledinu na području privatnosti. U to su vrijeme, naime, svi veći vinski podrumi bili u društvenom vlasništvu, a samo se u jednom proizvodio klasični pjenušac. To je bilo, dakle, prvo privatno poduzeće u Sloveniji i tadašnjoj federativnoj Jugoslaviji koje je započelo proizvodnju pjenušca klasičnom metodom, a kasnije se ta djelatnost razvila i u uspješan oblik vinskog turizma.

Ova vinarija između ostalog izdvaja sledeće etikete: Prestige Extra Brut, Gourmet rose, No. 1, Desirée Red, Desiree, Barbara, Miha, A Sprizz.

Vinariju možete kontaktirati putem email-a: istenic.pjenusci@istenic.com ili telefonski na broj: 998351549.

Pored navedenih kontakt podataka vinarija je dostupna i na društvenim mrežama putem sledećih naloga: https://www.facebook.com/istenic.wines/about/?ref=page_internal, https://www.istenic.si/.

Scroll to Top