NajboljeKompanije.com

info@najboljekompanije.com

Vinarija Janko
Home » Adresar Najboljih Kompanija  »  Vinarije  »  Vinarija Janko
Vinarija Janko

Vinograde možete posjetiti odlaskom u Smederevo. U standardnoj ponudi vinarija ima sledeća vina: Smederevka, Zapis, Adut – Traminac, Misija – Chardonnay, Sauvignon Blanc, Jelena – Roze, Zapis Testament, Bifora 2016, Zapis – Merlot, Zavet – Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Vrtlog – Sauvignon blanc barrique, Šampanjac Mesečina.

Vinarija je u poslovnom registru zavedena pod imenom DRAGAN VASIĆ PR RADNJA ZA PROIZVODNJU GROŽĐA I VINA JANKO SMEDEREVO.

Ukoliko želite dodatne informacije vezane za vinariju možete ih kontaktirati putem emaila: janko026@mts.rs ili telefonski na broj: 026/670-771.

Pored osnovnih podataka više detalja o novostima iz vinarije možete pronaći na internet adresi: http://www.podrumjanko.com/.

Naša vinarija je osnovana 2006-te godine. U tom trenutku se kao kroz maglu nazirao predstojeći renesansni talas srpskog vinarstva. Jednostavno, svojski smo se potrudili da na vreme zauzmemo pripadajuće mesto pod suncem i pozicioniramo kao stožer proizvodnje vina u svom okruženju. Moglo bi se reći da je to okruženje sve ono što se vidi iz najviše tačke Smedereva, pa i preko toga. Da je sve krenulo po zlu, verovatno ne bi bilo ni ovog sajta i vi ovo ne bi bili u prilici da čitate. Klot vizionarstvo bez organizovanog rada, inplementacije stečenih znanja, puno ljubavi i nemerljivog truda, naravno da nije dovoljno za prosperitet.

Već sledeće godine (2007) imali smo i prvu berbu iz svojih, tada nevelikih zasada (3.5 ha), kada i prva vina iz našeg podruma izlaze na vinsku scenu. Bila je to Smederevka (2006) i Zapis Beli, takođe iz 2006-te. Upravo rad na smederevki, zapostavljenoj i potcenjenoj autohtonoj beloj sorti, te podizanje svesti širokog auditorijuma o karakteristikama, a naročito potencijalima ove perspektivne sorte, na neki način nas je determinisao u vinskom svetu. Moglo bi se reći da smo zajedno rasli sa Smederevkom. Krenuli smo iz, na neki način, improvizovanog podruma, a sada se možemo pohvaliti prelepim funkcionalnim objektom od 1000 m2 (neto), u kome ćemo nastaviti svoju kontrolisanu kvalitativnu i kvantitativnu ekspanziju. Na putu od prvih koraka do toga gde smo danas, nismo se preterano hvalisali.

To su činili drugi, kroz priznanja, medalje i trofeje koje su naša vina osvajala na svim meridijanima. Krunu tih pohvala predstavlja izuzetan uspeh koji je naše vino Zavet Stari (2011) postiglo na najprestižnijem ocenjivanju u organizaciji vodeće svetske vinske publikacije – Decanter. Osvojili smo prvo zlato i ujedno trofej za najbolje crveno vino Istočne i Centralne Evrope u kategoriji od preko 15 funti. No, i pored tog velikog uspeha i dalje nam je prioritet velika popularnost naših proizvoda među vinskom publikom. Međunarodni uspesi su samo dodatno skrenuli pažnju javnosti na naš rad. Proširili smo zasade na 14 hektara površine i dalje se širimo. Sada će to biti značajno lakše, iz nove vinarije.

Obezbedili smo sebi sve preduslove za poštovanje najviših standarda iz domena vinskog turizma.

Scroll to Top