NajboljeKompanije.com

info@najboljekompanije.com

Vinarija Janković
Home » Adresar Najboljih Kompanija  »  Vinarije  »  Vinarija Janković
Vinarija Janković

Vinogradi ove vinarije ulepšavaju krajolik mjesta Drušići. U svojoj proizvodnji vinarija ima sledeće etikete: Domaće bijelo vino Druš, Domaće crno vino Druš, Druš Rose.

Drušići su najpoznatija vinogradarska lokacija u Riječkoj nahiji. Drušići su dobili ime po ilirskoj rijeći: “druš” što u prevodu znači groždje. Drušići su udaljeni od Podgorice 21km, od Cetinja 24km, od Budve 49km. U vinariji “Janković”, čiji su vlasnici Luka i Ljubo Janković, proizvode se Crno, Rose, Bijelo vino i domaća rakija po tradicionalnim običajima. Vinograd je zasađen na najboljoj zemlji, koja je preko sto godina bila pokrivena samo vinovom lozom, a sada sadrži 4000 čokota vinove loze. Porodica Janković se od davnina bavi uzgojem vinove loze, prvenstveno sorte vranac i kratošije, a pored ovih sorti imaju: lisičinu i župljanku, koja je 1979 god osvojila prvo mjesto u Ljubljani, a zatim u Franuskoj za najbolje bijelo vino. Vinogradi se nalaze na idealnoj nadmorskoj visini, preko cijelog dana vinogradi su okupani suncem, i obasjani velikim brojem sunčanih dana.

Ako su Vam potrebne još neke informacije o samoj vinariji ili vinima koja proizvodi, obratite im se putem email-a: vinarijajankovic@gmail.com ili telefonski na broj: +382 68 238 638.

O aktuelnostima u vinariji možete se obavestiti na društvenim mrežama i web sajtu: https://www.facebook.com/vinarijajankovic/, https://www.instagram.com/vinarija_jankovic_drusici/

Scroll to Top