NajboljeKompanije.com

info@najboljekompanije.com

Vinarija Lastar
Home » Adresar Najboljih Kompanija  »  Vinarije  »  Vinarija Lastar
Vinarija Lastar

Čokoti vinove loze ove vinarije se nalaze u mjestu Sekurič. Vina ove vinarije su: Tamjanika, Lastar Riesling, Lastar Chardonnay, Lastar Rose, Lastar Pinot Noir, Lastar Merlot-Cabernet Franc.

Ova vinarija posluje pod poslovnim imenom VINARIJA LASTAR d.o.o. Sekurič.

Informacije o vinariji možete dobiti i putem email-a: info@vinarijalastar.com ili putem telefona: 063 1092 970.

Pored navedenih kontakt podataka vinarija je dostupna i na web sajtu: https://vinarijalastar.com/.

Vinarija Lastar trenutno ima 13 ha sopstvenih zasada i 7 ha u zakupu, sa tendencijom proširenja sopstvenih zasada. Zasadi se nalaze na dve lokacije, međusobno udaljene 15-ak km. Vlastiti vinogradi, kao i sam objekat vinarije, se nalaze na potezu Gaj u okviru atara sela Sekurič, dok se manji deo nalazi u ataru sela Oparić.

Izuzetna lokacija koja predstavlja vrh brda i njegovu jugoistočnu padinu sa nadmorskom visinom od 300-330 m. Stalna provetrenost i osunčanost tokom celog dana pruža idealne uslove za gajenje plahovite i teške za uzgoj i vinifikaciju sorte kao što je Pinot noir. Svi novopodignuti zasadi su zasađeni isključivo najkvalitetnijim francuskim klonovima i sa sertifikovanim sadnim materijalom.
Pored mladih, vinarija poseduje i vinograde stare između 15 i 40 godina, što daje određenu dozu zrelosti našim vinima. Osim Pinot noir-a u zasadima se nalaze i sorte Chardonnay, Tamjanika bela, Sauvignon blanc, Viognier, Merlot, Cabernet franc i Cabernet sauvignon.

Scroll to Top