NajboljeKompanije.com

info@najboljekompanije.com

Vinarija Mašanović
Home » Adresar Najboljih Kompanija  »  Vinarije  »  Vinarija Mašanović
Vinarija Mašanović

Vinograde možete posjetiti odlaskom u Virpazar. U ponudi ove vinarije se nalaze sledeće etikete: KRIN barrique, CRMNIČKI VRANAC, BUĆA barrique, TRE SORELLE barrique.

Ukoliko želite dodatne informacije vezane za vinariju možete ih kontaktirati putem emaila vinarijamasanovic@yahoo.com ili telefonom na broj 382 68 509 541.

Pored navedenih kontakt podataka vinarija je dostupna i na web adresi http://masanovic.blogspot.com/

https://www.instagram.com/winery.masanovic/

Više detalja o vinariji:

Tradiciju dugu više od deset generacija, ova porodica pretočila je u vrhunska crvena barrique vina, uz pomoć savremene francuske tehnologije. U srcu najpoznatijeg vinskog i vinogradarskog regiona u Crmnici, uz magistralni put Podgorica–Petrovac, u Virpazaru, a na prostoru nekadašnjeg vinograda i vinskog podruma Kralja Nikole, nalazi se podrum ove vinarije. Vinograd se nalazi na lokalitetu nekadašnjeg ljetnjikovca Ivana Crnojevića, udaljen 1,5 km od podruma, u netaknutoj prirodi, na 10 m nadmorske visine, u Orahovskom polju. Od posadjenih 6 sorti vinove loze (Vranac, Kratošija, Marselan, Petit Verdot, Cabernet Sauvignon i Sangiovese) vinarija se bavi proizvodnjom ograničenih količina, isključivo vrhunskih crvenih barrique vina. Vina odležavaju u francuskim hrastovim buradima najboljeg kvaliteta, gdje se posebno vodi računa o starosti bureta – nakon 3 godine upotrebe, bačve se mijenjaju novim, od iskorišćenih nastaje namještaj koji vinariji daje autentičnost i duh tradicije. Boce elegantnog dizajna, visoko kvalitetnog stakla se uvoze iz Italije, dok se plutani čepovi dobavljaju iz Portugalije, sa sertifikatom i garancijom za čuvanje vina. Samom proizvodnjom i uvrštavanjem vina u vinske kolekcije, vina ove vinarije prošla su testiranja i registraciju vina, posjeduju KPG i sertifikate za puštanje vina u promet od strane MPRR. Neka od vina iz ponude : KRIN – vrhunsko crveno vino sorte Vranac; DIONIS – vrhunsko crveno vino, kupaža Vranca, Marselana, Petit Verdota; BUĆA – vrhunsko cveno vino, kupaža Vranca, Marselana, Petit Verdota, Cabernet Sauvignona i Sangiovesa. Dobitnici su brojnih priznanja, pehara, zlatnih medalja za kvalitet vina na Medjunarodnim sajmovima, medju kojima je i zvanje „Šampiona kvaliteta“ Novosadskog sajma.

Scroll to Top