NajboljeKompanije.com

info@najboljekompanije.com

Vinarija Matić
Home » Adresar Najboljih Kompanija  »  Vinarije  »  Vinarija Matić
Vinarija Matić

Vinarija je smještena u mjestu Trebižat Čapljina.

Vinarija je smještena u mjestu Trebižat Čapljina. U standardnoj ponudi vinarija ima sledeća vina: SOPRANO Roze, CON BRIO, AL FINE, GRAND CASSA, DA CAPO, CON ANIMO

Poslovno ime vinarije je VINO MATIĆ doo.

Vinariju možete kontaktirati putem email-a bodenik@vino-matic.com ili putem telefona +387 36 812-319

Pored osnovnih podataka više detalja o novostima iz vinarije možete pronaci na njihovim nalozima na društvenim mrežama

https://www.facebook.com/Vino-MATI%C4%86-1783247571934927/

Detaljnije informacije o nastanku, lokaciji i ostalim detaljima možete pročitati u nastavku

“Vino Matić doo Čapljina, u stvari nije iz Čapljine, gdje je sjedište današnje tvrtke. Nije čak niti iz Trebižata gdje, sa svojom obitelji, živi Ozrenko Matić, vlasnik vinarije.

Vino Matić je iz Bodenikã, krševitih brda iznad plodne doline rijeke Trebižat. Prije više od jednog i pol stoljeća počela povijest uzgoja vinove loze i spravljanja vina.

Ozrenko Matić je šesti potomak obitelji Matić koji se uspješno bavi vinogradarstvom i podrumarstvom.

Godine 1870. po Gospodinu, njegov predak Ante posadio je vinograd, čiju lozu i danas Ozrenko ljubomorno čuva i njeguje. Od Turskog vakta, do danas.

Započe Nikola, nastavi Ante, prihvati Marko, slijedi Antun, ovjekovječi Božo… i predade meni, s ponosom voli reći Ozrenko Matić.

Bodenici su brda gde su danas smještene suvremene plantaže žilavke i blatine. Prodavajući zemlju u polju i kupujući krš Ozrenko Matić je znao što ga čeka. Na 150 m iznad mora odlučio je podignuti 30 000 čokota vinove loze.

Danas je na pola puta i u svojoj vinariji proizvodi 50 000 butelja najizvrsnijeg bijelog i crvenog vina… žilavke i blatine s Bodenikã.

Trebižat zato u buduće, akobogda, neće biti poznat samo po plodnoj dolini čuvene rijeke ili još čuvenijoj limenoj glazbi HKUD Trebižat, već i po mikrolokaciji “Bodenici” gdje se uzgaja grožđe Vino Matić doo.

Vino MATIĆ je proizvedeno u skladu s GLOBALGAP standardom kvaliteta s organskom gnojidbom, mehaničkom obradom i uporabom prirodnih divljih kvasaca te bez korištenja umjetnog gnjojiva, herbicida, vrelaka i aroma. (Certificate: AgroManagement, Kirketoften 5. 5610 Assens, Denmark, 25. septembre 2015.)”

Scroll to Top