NajboljeKompanije.com

info@najboljekompanije.com

Vinarija Milanov podrum
Home » Adresar Najboljih Kompanija  »  Vinarije  »  Vinarija Milanov podrum
Vinarija Milanov podrum

Čokoti vinove loze ove vinarije se nalaze u mjestu Venčac kod Aleksandrovca. Ova vinarija između ostalog izdvaja sledeće etikete: Prolog, Dijalog, Lutka, Prokupac belo, Prokupac rose.

Župa aleksandrovačka živi na tragu vina već hiljadama godina. I mnogo je legendi koje govore o tome ko je, kada i kako doneo lozu u ovaj vinorodni kraj. Od svih njih za jednu znamo da je istinita: Aleksići u Župi gaje grožđe i proizvode vino još od 1845. godine. Milan ide stopama svojih predaka. I pravi dobra vina. U Župi ne postoje vinarije bez tradicije. Vinova loza je toliko ukorenjena u čitavom kraju toliko da ne postoji niko čiji se preci njome nisu bavili. I naši stari su vreme provodili u vinogradu i u podrumu. Grožđe i vino su, kroz vekove, izmenili i naštimovali genetski kod Župljana na talasne dužine dobrih vina. Nikada više neće biti moguće razdvojiti ih…. A nema ni potrebe, toliko dobro se uklapaju i nadopunjuju osunčani grozdovi Župe i karakter tog naroda koji ga proizvodi i daruje svetu.

Vinariju možete kontaktirati putem email-a: info@milanovpodrum.com ili telefonski na broj: +381 62 276 397.

Pored navedenih kontakt podataka vinarija je dostupna i na društvenim mrežama putem sledećih naloga: https://www.facebook.com/MilanovPodrum/, https://milanovpodrum.com/.

Scroll to Top