NajboljeKompanije.com

info@najboljekompanije.com

Vinarija Pantić
Home » Adresar Najboljih Kompanija  »  Vinarije  »  Vinarija Pantić
Vinarija Pantić

Vinogradi su zasađeni u mjestu Rajkovac.

Vinogradi su zasađeni u mjestu Rajkovac. Vina ove vinarije su: Dogovor, Belo vino Trač Tamjanika, Belo vino Monolog, Belo vino Chardonnay Barrique, Crveno vino Dijalog, Crveno vino Presto Barrique.

U malom selu Rajkovac, podno Kosmaja, smeštena je vinarija porodice Pantić. Nastala iz želje da se očuva porodična tradicija i vrate izgubljena znanja predaka kao i da se obnovi bogata vinska tradicija područja u kojem se nalazi.

Na zelenim plodnorodnim obroncima planine Kosmaj, vinogradarstvom se bavilo još u vreme Rimljana. Samo ime planine potiče od latinskog naziva “casa maica”, mesto na kojem živi boginja prirode Maja. Ime je potpuno zasluženo, bujna planina koja odiše životom i zelenilom. Na žalost, od tada pa do danas, tradicija vinogradarstva je prekinuta u više navrata, ali se svaki put ponovo obnavljala.

Tako je i porodica Pantić odlučila da povrati znanje svojih predaka, sa zasadima vinograda u ataru sela Rajkovac, koje se nalazi u srcu Dubonskog vinogorja koje pripada Beogradskom vinskom regionu.

Vinariju možete kontaktirati telefonom na broj: 062 575 463.

Osim putem email-a i telefona, možete kontaktirati vinariju putem web sajta: https://vinarijapantic.com/.

Scroll to Top