NajboljeKompanije.com

info@najboljekompanije.com

Vinarija Perak
Home » Adresar Najboljih Kompanija  »  Vinarije  »  Vinarija Perak
Vinarija Perak

Čokoti vinove loze ove vinarije se nalaze u mjestu Kutjevo. U ponudi ove vinarije se nalaze sledeće etikete: Kvalitetna Graševina, Vrhunska Graševina, Graševina Mitrovac, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Graševina ledeno vino 2015, Rose, Cuvee Crni, Merlot.

Vinogradi vinarije Perak su smješteni u kutjevačkom vinogorju na južnim padinama Krndije, između Kutjeva i Vetova, u samom srcu Slavonije.

Vinogradi se protežu duž ponajboljeg vinogradarskog položaja kutjevačkog vinogorja- Mitrovca, Lukača i Vetova, od 220 do 300m nadmorske visine. Svi su vinogradi u krugu od tri do maksimalno sedam kilometara.

U proizvodnom programu vinarije Perak dominiraju vina vrhunske kvalitete, koja čine oko 60% proizvodnje. Ostalo su kvalitetna vina.

Autor vrhunskih vina vinarije Perak je enolog Ivica Perak. Rođen je u Kutjevu u staroj kutjevačkoj obitelji koja se oduvijek bavila vinogradarstvom i vinarstvom, uz ostale poljoprivredne kulture.

Vinarija Perak trenutno ima dvanaest hektara vinograda u vlasništvu, čiji najstariji zasadi datiraju iz 1968.godine, do 2014. kada je bila zadnja sadnja. U širokoj lepezi godišta i sorti najzastupljenija je bijela sorta vina graševina pod kojom je 70% zasada. Graševina je prva i bazna sorta u Hrvata, a osobito u Slavoniji.

Vinarija Perak na toj sorti bazira svoju proizvodnju jer je pokazala da može dati od suhih kvalitetnih preko vrhunskih do predikatnih vina. Iznimno je pogodna sorta za kutjevačko podneblje.

Trenutno se na tržištu graševina kvalitetna i vrhunska, vrhunski chardonnay, sauvignon blanc. Od crvenih vina proizvodimo rose, cuvee crni, kao kvalitetna vina i merlot kao vrhunsko vino. U pripremi je naš prvi pjenušac.

“Posebno se ponosimo ledenom graševinom berbe 2015.”

Najbolja potvrda visoke kvalitete vina vinarije Perak su mnogobrojne medalje i šampionska priznanja osvojena na sajmovima u zemlji i inozemstvu (Županijska natjecanja, regionalna natjecanja, Kutjevo – Festival graševine, međunarodna natjecanja – Maribor, BonaVita – Trnava, Gast – Split, Decanter).

Informacije o vinariji možete dobiti i putem email-a: iperak.kutjevo@gmail.com ili putem telefona: 034 123 456.

Pored navedenih kontakt podataka vinarija je dostupna i na internet adresi: http://perak.hr/.

Scroll to Top