NajboljeKompanije.com

info@najboljekompanije.com

VINARIJA POPOV
Home » Adresar Najboljih Kompanija  »  Vinarije  »  VINARIJA POPOV
VINARIJA POPOV

Одгледувањето на лозје е дел од долгата традиција на семејството Попов, традиција обновена во 2001 со создавањето на Попов Винарија. Денес винаријата има во сопственост 40 хектари со нејзините внимателно одбрани и негувани лозја и има капацитет од 300.000 литри.

Вината имаат совршен баланс на овошни и цветни ароми кои се карактеристика на нивните сорти и поднебјето.

ПОПОВ ВИНАРИЈА

Попов Винарија е престижна фамилијарна винарија лоцирана во Сопот, во срцето на најпознатиот вински регион во Македонија и Балканот, Тиквешкиот вински регион.

Научете повеќе за историјата на лозјето и процесот на правење на вино. Нашите турнеи низ лозјето и винаријата се опуштени и информативни и вклучуваат дегустацина на нашите достапни вина.

Сопот, Кавадарци, Република Македонија

043 551 000 / 02 5511 050

02 321 25 81

popov@popovwinery.com.mk

http://www.popovwinery.com.mk/

Scroll to Top