NajboljeKompanije.com

info@najboljekompanije.com

Vinarija Šarić
Home » Adresar Najboljih Kompanija  »  Vinarije  »  Vinarija Šarić
Vinarija Šarić

Vinogradi ove vinarije ulepšavaju krajolik mjesta Lastovo. Među proizvodima ove vinarije naći ćete sledeća vina: Rukatac, Plavac mali, Opolo, Merlot.

Godine 2008. završeno je renoviranje podruma na čijim je starim temeljima nastala suvremeno opremljena vinarija koja oživljava obiteljsku proizvodnju ali nudi i nove proizvode i mogućnosti. Nalazi se u podnožju mjesta Lastovo predio Gornja Luka poznato kao mjesto gdje se za vrijeme karnevala cuja (spušta) Poklad.

Berba se vrši ručno, grožđe u podrum i prešu dospijeva slobodnim padom, bez pumpi, a vinifikacija se pažljivo vodi i odvija se prirodnim putem. Znamo da izvrsnost ne poznaje okvire i granice tako se trudimo našim vinima uvijek dati dalmatinski pečat, ali pritom sačuvati njihov lastovski duh.

Inox bačve koriste se za proizvodnju i čuvanje bijelog svježeg vina Rukatac i ružičastog vina Opolo. Bačve od slavonske hrastovine služe za tradicionalnu proizvodnju crnih vina Plavac mali, a od nedavno i vina Merlot.

Email adresa vinarije je: info@provin-lnt.hr ili ih kontaktirajte telefonom: +385 95 843 37 46.

Pored osnovnih podataka više detalja o novostima iz vinarije možete pronaći na njihovom sajtu i nalozima na društvenim mrežama: https://provin-lnt.hr/, https://www.instagram.com/vinarija_saric/, https://www.facebook.com/vina.lastovo.

Scroll to Top