NajboljeKompanije.com

info@najboljekompanije.com

Vinarija Sočanski
Home » Adresar Najboljih Kompanija  »  Vinarije  »  Vinarija Sočanski
Vinarija Sočanski

Svoje zasade vinove loze smestila je u mjestu Veliko Središte. Među proizvodima ove vinarije naći ćete sledeća vina: Classique Pinot Blanc, Classique Frankovka, Classique Rizling, Classique Rose.

U porodici Sočanski vinogradarstvom se bavi generacijama, a ljubav prema uzgoju vinove loze i spravljanju vina prenosi se sa kolena na koleno. Tako i Dobrinko Sočanski, vlasnik vinarije nazvane po porodičnom prezimenu, pored svog lekarskog poziva gaji veliku strast prema vinogradarstvu i vinu. On je još kao dečak učestvovao u radovima u porodičnom vinogradu. Dane koje je proveo u njemu, uz vršački povetarac i slatko grožđe, pamti kao najelpši deo detinjstva. Zato svake godine putuje iz Norveške i prelazi hiljade kilometara, kako bi i dalje učestvovao u negovanju vinograda, berbi grožđa i proizvodnji vina. Vinarija Sočanski proizvodi sortna vina i uzgaja tradicionalne sorte grožđa banatskog podneblja, optimalno usklađene sa karakteristikama i sastavom tla, mikro klimom i položajem vinograda. Najkvalitetnije grožđe pažljivo se odabira iz sopstvenog vinograda, kao i iz najboljih vinograda lokalnih proizvođača, a manje količine i kapacitet vinarije omogućuju da se pažnja potpuno usmeri ka postizanju vrhunskog kvaliteta. Primena savremene tehnologije proizvodnje i odležavanja u skladu sa svetskim standardima, uz pažljiv nadzor i redovne konsultacije sa stručnjacima i enolozima, rezultira kvalitetnim vinima kojima se ponosimo.

Ukoliko želite dodatne informacije vezane za vinariju možete ih kontaktirati putem emaila: vinarija.socanski@gmail.com ili stupite u kontakt sa njima pozivom na broj: +381 64 39 40 702.

Osim putem email-a i telefona, možete kontaktirati vinariju putem društvenih mreža i sajta: https://www.facebook.com/vinarijasocanski, https://vinarijasocanski.com/.

Scroll to Top