NajboljeKompanije.com

info@najboljekompanije.com

Vinarija Tri planine
Home » Adresar Najboljih Kompanija  »  Vinarije  »  Vinarija Tri planine
Vinarija Tri planine

Grožđe za vina ove vinarije dolazi iz mjesta Venčac kod Aleksandrovca. Među proizvodima ove vinarije naći ćete sledeća vina: Boja zore, Prva ljubav, Dva drugara, Ponoćna priča, Zaboravljena bajka o Jagodi.

Vinarija Tri planine predstavnik je novog talasa župskog vinarstva. Ostvareni san dva prijatelja, Zorana i Miloša, uverenih da svetu mogu da predstave neverovatan spoj podneblja, autothonih i starih sorti grožđa i viševekovnu tradiciju spravljanja vrhunskih vina. Spojeni oko ideje uživanja u životu, a diveći se i poštujući prirodu, strastveno teže ka beskompromisnom kvalitetu vina. Vinarija ostvaruje zaveštanje Zoranovog dede Davida, koji je pre više od sedam decenija postavio temelje i započeo prve korake ovog prekogeneracijskog projekta.

Vinarija nosi jak karakter Župe, i to ne samo kroz proizvodnju vina od autohtonih župskih sorti, već i kroz samo ime vinarije koje predstavlja naklon ka tri velika čuvara Župe – planinama Kopaonik, Željin i Goč. Vina odišu teroarom Župe, rađena su u potpunosti na tradicionalan, prirodni način, i oslikavaju pravi ukus župskog vinogorja.

Vinogradi se nalaze na južnim padinama župske kotline, na putu ka Kopaoniku, u pitomom selu Venčac. Na beloj zemlji, u narodu poznatoj kao „belobrežina“, prepunoj minerala specifičnog sastava koji grožđu omogućava visoku koncetraciju šećera i vinskih ekstrata.

Sva pitanja možete uputiti vinariji email-om: office@triplanine.rs ili telefonom na broj: +381 60 160 44 44.

Vinarija je aktivna i na web sajtu i društvenim mrežama: https://triplanine.rs/, https://www.facebook.com/triplanine/.

Scroll to Top