Обратите пажњу на писање своје биографије како бисте се истакли међу својим конкурентима! Рећи ћемо вам како да напишете животопис да бисте добили посао у луксузној продавници, или прерасли до позиције вишег продавца или менаџера.

Кључно правило: ваш животопис не треба да садржи грешке. Попуните сва наведена поља да бисте побољшали оцену свог животописа.

Опис посла ће имати користи од пружања бројева који подржавају резултате вашег рада. Тада ће, међу многим упитницима, послодавац изабрати ваш!

Покажите зашто волите своју професију, на које резултате свог рада сте поносни. Пример попуњавања поља „Одговорности и достигнућа“ за консултанта за продају козметике и парфимеријских производа:
– Саветовање купаца при избору производа (козметика, парфеми), као резултат тога, продаја је порасла за 25% за три месеца рада ( до 500.000 рубаља изнад плана).
— Сваки дан сам вршио излагање робе на 7 додељених регала. Победник конкурса „Најбољи дизајн прозора – 2018“, који компанија одржава сваке године.
— Учествовао је у припреми робе за продају (распакивање, сортирање производа, издавање етикета, увођење производа у продају), што је омогућило да се процес услуживања купаца убрза са 30 на 10 минута.
— Сваког месеца сам спроводио 2-3 презентације нових козметичких производа, захваљујући чему се број редовних купаца удвостручио.
— Благовремено промењене цене (око 50 цена дневно), што нам је омогућило да избегнемо конфликтне ситуације са купцима и прођемо инспекције од стране државних органа.

Шаблон за попуњавање поља „Знања и вештине“.
— искуство у области продаје козметике 7 година;
— способност компетентног и компетентног саветовања купца о било којој врсти понуђеног производа у вези са својствима, карактеристикама робе, правилима њихове употребе, услугама пре и после продаје, негом;
– способност рекламирања и презентације производа;
— разумевање принципа фокусираности на купца;
— способност за тимски рад и постизање заједничких резултата;
— познавање правила трговине и закона о заштити потрошача.