Главни рачуновођа мора да разговара са послом језиком бројева! Искористите своје вештине када пишете свој животопис. Показаћемо вам како да претворите суви опис посла у ефикасан животопис, додајући бројеве који су тако пожељни за сваког власника предузећа.

Обратите пажњу на попуњавање поља „Одговорности и достигнућа“ – послодавац их најпажљивије чита.

Пример како да попуните информације о функционалним одговорностима:
— Радио сам рачуноводство у компанији са особљем од 350 људи. Развијене и имплементиране промене у процесу обраде рачуноводствених докумената – као резултат тога, време обраде примарних докумената је смањено са 20 минута на 20 секунди.
— Учествовао у изради финансијских извештаја (биланс стања, извештај о финансијским резултатима, промене капитала, токови готовине) за накнадно достављање инспекцијама и фондовима. Правилно припремљено извештавање нам је омогућило да избегнемо казне и повратимо ПДВ у износу од 750 хиљада рубаља.
— Сарађивао са банкама као што су Сбербанк и Тинкофф. Направио сам сет докумената за добијање кредитне линије у износу од 10 милиона рубаља по сниженој стопи, што је резултирало уштедом од 3%.
– Праћене готовинске трансакције. Идентификовао је низ недостатака и предузео мере за њихово отклањање. Компанија је уштедела 50 милиона рубаља.
— Саставио сам месечни буџет прихода и расхода у програму 1Ц Ентерприсе 8.0, оптимизовао плаћање пореза, што је омогућило смањење трошкова за 14%.

Ове вештине треба истаћи да би се повећао рангирање у животопису, прегледи и позиви за интервјуе. Овде можете преузети шаблон за попуњавање поља „Знања и вештине”:
– Искуство као главни рачуновођа – 12 година.
— Познавање Грађанског законика Руске Федерације, Пореског законика Руске Федерације, Закона о раду Руске Федерације, ПБУ и актуелних прописа.
— Практично познавање свих области рачуноводства.
— Искуство у развоју индикатора успешности пословања.
— Способност планирања финансијског и економског дела пословања, узимајући у обзир његове специфичности.
— Вештине праћења финансијског и економског развоја предузећа.
— Искуство и вештине у вођењу рачуноводствених и пореских евиденција у складу са захтевима законодавства Руске Федерације.
— Познавање ОСНО, поједностављеног пореског система (приходи, приходи-расходи), УТИИ.
— Вештине у повраћају ПДВ-а из буџета, рефундације из Фонда социјалног осигурања.
— Искуство у вођењу и припреми рачуноводствених и пореских извештаја за ДОО и самосталне предузетнике.