Саставили смо за вас узорак попуњавања биографије за радно место заваривач и сличне специјалности.

Одговорности заваривача у биографији могу се описати на следећи начин:
– Обављање радова са аргоном, ручним лучним и полуаутоматским заваривањем (више од 15 шавова различите сложености дневно).
— Отклоњени су сви недостаци током процеса заваривања, што је повећало продуктивност за 10%.
— Рад са металним конструкцијама дебљине 4 мм и више, класа чврстоће заварених делова 09Г2С, са сучеоним и угаоним типовима завара.
— По потреби се врши гасно сечење метала.
— Праћење чврстоће шавова (визуелно и ултразвучно испитивање). Као резултат тога, број недостатака у раду смањен је са 30% на 5%.

За заваривача је важно не само да правилно опишете своје искуство и достигнућа, већ и да назначите где и када сте добили своју професију. У блоку „Образовање“ морате да изаберете свој ниво образовања из менија, а такође наведете пуни назив образовне институције и годину дипломирања, факултет и специјалност.

У одељку „Кључне вештине“ препоручујемо да наведете све што можете да радите у оквиру своје професије. За заваривача је значајно, на пример:
– искуство у ручном електролучном, аргон-лучном, гасном заваривању – 10 година;
— присуство сертификата НАКС НГДО, ОКХНВП, КО итд.;
— познавање техничке документације, способност читања цртежа заваривања;
— вештине рада са различитим врстама шавова, укључујући вертикалне и плафонске;
— познавање метода складиштења и употребе гасних смеша за заваривање;
— познавање правила и прописа заштите на раду, мера безбедности и заштите од пожара при заваривачким радовима;
– Оспособљеност за постављање апарата за заваривање.

Сада попуните поље „Додатне информације“. Овде можете навести и друге информације које су важне за жељену позицију, а посебно разговарајте о томе како вам ваше личне квалитете помажу у раду: „Уредно и одговорно – шавови за заваривање су увек направљени у највишем могућем квалитету. За заваривача нису мање важни аналитичко размишљање, пажња, марљивост, дисциплина, ефикасност, физичка издржљивост, равнотежа и способност учења. Ако имате неке од ових квалитета, вреди их додати у свој животопис.

Желимо вам срећу у тражењу посла!