Како смањити време потребно за проналажење посла васпитача у вртићу? Како након пресељења пронаћи посао наставника у другом граду? Како добити посао у приватном комерцијалном вртићу? Додајте информације у своју биографију, наведите образовне програме у којима радите, догађаје у којима су учествовали ваши ученици, празнике које сте организовали. Погледајте узорак резимеа за васпитача у вртићу – такви животописи имају највећи број прегледа и позива за интервју.

Поље „Одговорности и достигнућа“ се може попунити помоћу шаблона стручњака Суперјоб-а:
– Редовно спроводим активности промоције здравља заједно са медицинским особљем установе – као резултат тога, број болести код деце је смањен за 30% .
— Заједно са музичким директором и инструктором физичког васпитања припремила је и спровела више од 20 дечјих матинеја и тематских слободних активности уз учешће деце (преко 3 године).
— Свакодневно водим едукативне активности и игре са 20-25 деце по програму „Од рођења до школе“, ур. Н.Е. Веракса, М.А. Васиљева.
— Саставио сам месечне календарске и тематске планове, спровео педагошку дијагностику и анализирао резултате. На основу добијених резултата развила је програм за развој деце, чиме је 90% ученика примљено у гимназије и лицеје.
— Учествовао у организовању слободних активности за 25 деце у групи и на улици (игре на отвореном, часови физичког васпитања, гимнастика прстију, игре у колу).

Одељак „Знања и вештине” у биографији васпитача у вртићу треба да садржи следеће информације (имајте на уму да 100% попуњени обрасци за пријаву имају више прегледа и позива за интервјуе од послодаваца): –
Познавање основних програма предшколског васпитања и образовања.
— Познавање метода предшколског васпитања и образовања.
— Љубав према деци, способност комбиновања захтевности са добротом.
— Познавање развојне психологије детета.
— Способност изградње позитивних односа са родитељима и колегама
— Флексибилност и отвореност у комуникацији. Способност проналажења заједничког језика са децом у различитим ситуацијама.